Sondaj CSCI: Peste 60 la sută dintre români cred că Ponta va fi un premier bun

Conform unui sondaj efectuat de CSCI, peste 60% dintre români cred că Victor Ponta va fi un premier bun, iar aproximativ 80% sunt de acord cu desemnarea în noul Cabinet a unor miniştrii cu experienţa în fostele guverne. Totodată, aproape 90% dintre români cred că Guvernul Ponta va da înapoi banii reţinuţi ilegal din pensii pentru plata CASS.

În ceea ce priveşte votul politic, sondajul CSCI arată o creştere de 8% a USL în ultimele două luni, alianţa aflându-se acum la 62% din intenţiile de vot.

Totodată, PDL s-a prăbuşit la 12%, aflându-se pe locul trei în intenţiile de vot, după PPDD, cotat cu 14%.

Sondajul a luat în calcul şi alegerile prezidenţiale, avându-l drept posibil candidat pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Conform sondajului, Crin Antonescu ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, cu aproape 66% din intenţiile de vot, în timp ce MRU nu ar obţine mai mult de 18%, urmat de Dan Diaconescu, cu 10%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.