Sondaj: Iohannis crește în încredere, Ponta scade

Președintele Klaus Iohannis rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor în personalitățile politice, potrivit sondajelor.

Astfel conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda „Adevărul” în luna februarie, președintele Iohannis are un nivel al încrederii de 64,6%.

Potrivit sondajului, Iohannis continuă să crească în preferinţele românilor ajungând la o cotă de încredere multă şi foarte multă de 64,6% în februarie faţă de 60% în decembrie 2014.

De partea cealaltă, premierul Victor Ponta scade în încredere, aflându-se la 24,5% în februarie, faţă de 26,1% în decembrie 2014.

Pe locul al doilea după Iohannis în topul încrederii se află Mugur Isărescu.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1065 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.