Sondaj PNL: Iohannis îi ia fața lui Antonescu în cursa pentru Cotroceni

Liberalii își desemnează luni prezidențiabilul în cadrul Delegației Permanente. Klaus Iohannis și Crin Antonescu află luni cine va fi alesul partidului.

Datele unui sondaj comandat de liberali pentru desemnarea candidatului PNL la prezidențiale arată că Iohannis ar fi câștigătorul, însă decizia finală aparține Delegației Permanente care se întrunește luni.

Potrivit unui sondaj IRSOP, realizat în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de persoane, la comanda PNL, Klaus Iohannis este cel mai bine clasat candidat al partidului în cursă cu Victor Ponta.

Astfel, în turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar obține 49%, iar Klaus Iohannis – 43%, restul repondenţilor fiind nehotărâţi.

În varianta numărul doi 2, cu Crin Antonescu candidat, Victor Ponta ar obține în turul doi 53%, iar Antonescu – 29%, în timp ce 18% au dat răspunsurile „nu știu”, „niciunul/nu răspund”. Cu Predoiu contracandidat în turul doi, Ponta ar avea 55%, faţă de 28% Cătălin Predoiu.

Într-o altă variantă, cu mai mulți candidați, datele sondajului arată că 32% din repondenţi ar vota cu Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 21%, Călin Popescu Tăriceanu – 10%, Mircea Geoană – 6%, Cristian Diaconescu – 6%, Crin Antonescu – 6%, Cătălin Predoiu – 5%, Dan Diaconescu – 4%, Mihai Răzvan Ungureanu – 1%.

Duminică a fost programată o întrunire a unor lideri liberali în care să se prezinte sondajul comandat pentru desemnarea candidatului la Președinție, cu o zi înainte de Delegația Permanentă, la care fostul lider al partidului Crin Antonescu nu a dorit să participe.

„Este vorba de o întâlnire a câțiva lideri ai PNL, la care să se prezinte rezultatul sondajului pe care l-a comandat conducerea în vederea evaluării șanselor la președinție. Dacă inițial vorbeam de o analiză sociologică mai amplă decât simpla fotografie de sondaj din acest moment, am discutat de niște formule, întrebări, a căzut acea ipoteză din lipsă de timp. Nu cred că mai trebuie să pierdem timp și bani. Putem să facem direct Delegația Permanentă și luând direct sondajul, să trecem la vot”, a declarat Crin Antonescu pentru B1 TV.

Acesta a mai spus că nu contestă vreun sondaj.

„Mâine (luni – nr.) vor fi prezentate și delegația va da un vot. Nu am de ce să fac analiză pe sondaje”, a mai spus fostul președinte al PNL.

Cu sondajul pe masă, ținând cont de el sau nu, Delegația Permanentă a partidului se pronunță luni prin vot asupra prezidențiabilului partidului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.