Sondaj: Xenofobia a atins un nivel-record în Ungaria

Un număr-record de unguri au exprimat atitudini cu caracter xenofob, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Institutul Tarki, care analizează situaţia începând din anul 1992, informează MTI, citată de MEDIAFAX.

Potrivit sondajului, 46 la sută dintre unguri sunt în totalitate de acord cu posibilitatea respingerii în totalitate a cererilor privind acordarea de azil.

Nouă la sută dintre respondenţi au opinii considerate prietenoase faţă de străini, iar 45 la sută sunt deschişi argumentelor pentru acceptarea solicitanţilor de azil.

Nivelul xenofobiei s-a accentuat brusc în Ungaria în perioada 1992-1995. Xenofobia s-a amplificat şi în anul 2012.

Cea mai agresivă atitudine de xenofobie se înregistrează faţă de imigranţii arabi (94 la sută), urmând în sens descrescător atitudinile faţă de romi, chinezi, africani şi români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.