×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum o oră
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 27 iunie 2017, 01:19
EUR (€)
+0.0060 ↗
4.5733 RON
USD ($)
+0.0001 ↗
4.0906 RON
• • •
"SoNoRo-Interferenţe", la Palazzo Ricci din Montepulciano
Afişul concertului de la Palazzo Ricci
Afişul concertului de la Palazzo Ricci

Pentru al şaselea an consecutiv, tinerii muzicieni români selectaţi în cadrul programului “SoNoRo-Interferenţe” vor lucra, timp de o săptămână, alături de patru muzicieni consacraţi ai scenei internaţionale: pianista Diana Ketler, profesoară la “Academia Regală de Muzică” din Londra, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Bruxelles, violistul Răzvan Popovici şi violoncelistul Alexander Bouzlov, profesor la Conservatorul “P.I. Ceaikovski” din Moscova.

Studenţii selectaţi pentru a participa la workshop-ul de la Montepulciano sunt: Radu Duncă, Cifor Dariu, Cristian Suarăşan, Vilhelem Andraş, Adrian Vasile, Luca Pulbere, Eszter Boglarka Olah, Gabriela Bokor.

Violistul Răzvan Popovici

Sesiunea de lucru se va încheia cu un concert, în cadrul căruia tinerii muzicieni vor interpreta, alături de profesorii lor, lucrările studiate împreună. Printre acestea se numără piese de Robert Schumann, P.I. Ceaikovski, Johannes Brahms şi Antonín Dvořák.

Workshop-ul “SoNoRo-Interferenţe” de la Montepulciano, Italia, se desfăşoară în perioada 30 martie – 6 aprilie, cu sprijinul partenerilor principali - Institutul Cultural Român şi BRD – Groupe Société Générale - şi în parteneriat cu Academia Europeană “Palazzo Ricci”.

Pianista Diana Ketler

Creat în 2007, programul educativ “SoNoRo-Interferenţe” este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. Unul din scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul “Festivalului SoNoRo” de a include România în circuitul de vârf al vieţii muzicale europene.

Violonista Alissa Margulis

Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite universităţi de muzică din Europa. Anul acesta vor fi organizate în cadrul programului patru workshop-uri de câte o săptămână: în România, la “Portul Cultural Cetate” şi la Buşteni, la Castelul Cantacuzino; în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), şi, în premieră, în Germania, la Academia de Muzică Bad Endorf. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshop-ului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la “Portul Cultural Cetate”, Bucureşti, Buşteni, Montepulciano şi Bad Endorf. În plus, cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshop-ului “SoNoRo – Interferenţe” vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră “SoNoRo 2014”.

Publicul aplaudând SoNoRo

Preselecţiile pentru “SoNoRo – Interferenţe” 2014 au avut loc în perioada 25-27 ianuarie 2014 la Bucureşti şi la Cluj, iar dintre cei aproximativ 80 de tineri care s-au înscris au fost aleşi 34 de bursieri.

Magdalena Popa BulucPublicat Luni, 31 martie 2014
2411
 | 6
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Un comentariu care a indignat America
Publicat acum 10 ore şi 23 minute
„Michael Jackson a fost ucis“
Publicat acum 7 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ilie Şerbănescu

Iată, sumar, cum s-au derulat lucrurile la suprafață: un partid, PSD, ce se dă de stânga, a câștigat detașat alegerile și, împreună cu un partid mai mic, a alcătuit majoritatea parlamentară și a format Guvernul.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 37 minute