„SoNoRo-Interferenţe”, la Palazzo Ricci din Montepulciano

Pentru al şaselea an consecutiv, tinerii muzicieni români selectaţi în cadrul programului “SoNoRo-Interferenţe” vor lucra, timp de o săptămână, alături de patru muzicieni consacraţi ai scenei internaţionale: pianista Diana Ketler, profesoară la “Academia Regală de Muzică” din Londra, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Bruxelles, violistul Răzvan Popovici şi violoncelistul Alexander Bouzlov, profesor la Conservatorul “P.I. Ceaikovski” din Moscova.

Studenţii selectaţi pentru a participa la workshop-ul de la Montepulciano sunt: Radu Duncă, Cifor Dariu, Cristian Suarăşan, Vilhelem Andraş, Adrian Vasile, Luca Pulbere, Eszter Boglarka Olah, Gabriela Bokor.

Violistul Răzvan Popovici

Sesiunea de lucru se va încheia cu un concert, în cadrul căruia tinerii muzicieni vor interpreta, alături de profesorii lor, lucrările studiate împreună. Printre acestea se numără piese de Robert Schumann, P.I. Ceaikovski, Johannes Brahms şi Antonín Dvořák.

Workshop-ul “SoNoRo-Interferenţe” de la Montepulciano, Italia, se desfăşoară în perioada 30 martie – 6 aprilie, cu sprijinul partenerilor principali – Institutul Cultural Român şi BRD – Groupe Société Générale – şi în parteneriat cu Academia Europeană “Palazzo Ricci”.

Pianista Diana Ketler

Creat în 2007, programul educativ “SoNoRo-Interferenţe” este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. Unul din scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul “Festivalului SoNoRo” de a include România în circuitul de vârf al vieţii muzicale europene.

Violonista Alissa Margulis

Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite universităţi de muzică din Europa. Anul acesta vor fi organizate în cadrul programului patru workshop-uri de câte o săptămână: în România, la “Portul Cultural Cetate” şi la Buşteni, la Castelul Cantacuzino; în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), şi, în premieră, în Germania, la Academia de Muzică Bad Endorf. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshop-ului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la “Portul Cultural Cetate”, Bucureşti, Buşteni, Montepulciano şi Bad Endorf. În plus, cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshop-ului “SoNoRo – Interferenţe” vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră “SoNoRo 2014”.

Publicul aplaudând SoNoRo

Preselecţiile pentru “SoNoRo – Interferenţe” 2014 au avut loc în perioada 25-27 ianuarie 2014 la Bucureşti şi la Cluj, iar dintre cei aproximativ 80 de tineri care s-au înscris au fost aleşi 34 de bursieri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.