×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 25 martie 2017, 21:42
EUR (€)
-0.0003 ↘
4.5552 RON
USD ($)
-0.0080 ↘
4.2149 RON
• • •
"SoNoRo-Interferenţe", la Palazzo Ricci din Montepulciano
Afişul concertului de la Palazzo Ricci
Afişul concertului de la Palazzo Ricci

Pentru al şaselea an consecutiv, tinerii muzicieni români selectaţi în cadrul programului “SoNoRo-Interferenţe” vor lucra, timp de o săptămână, alături de patru muzicieni consacraţi ai scenei internaţionale: pianista Diana Ketler, profesoară la “Academia Regală de Muzică” din Londra, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Bruxelles, violistul Răzvan Popovici şi violoncelistul Alexander Bouzlov, profesor la Conservatorul “P.I. Ceaikovski” din Moscova.

Studenţii selectaţi pentru a participa la workshop-ul de la Montepulciano sunt: Radu Duncă, Cifor Dariu, Cristian Suarăşan, Vilhelem Andraş, Adrian Vasile, Luca Pulbere, Eszter Boglarka Olah, Gabriela Bokor.

Violistul Răzvan Popovici

Sesiunea de lucru se va încheia cu un concert, în cadrul căruia tinerii muzicieni vor interpreta, alături de profesorii lor, lucrările studiate împreună. Printre acestea se numără piese de Robert Schumann, P.I. Ceaikovski, Johannes Brahms şi Antonín Dvořák.

Workshop-ul “SoNoRo-Interferenţe” de la Montepulciano, Italia, se desfăşoară în perioada 30 martie – 6 aprilie, cu sprijinul partenerilor principali - Institutul Cultural Român şi BRD – Groupe Société Générale - şi în parteneriat cu Academia Europeană “Palazzo Ricci”.

Pianista Diana Ketler

Creat în 2007, programul educativ “SoNoRo-Interferenţe” este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. Unul din scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul “Festivalului SoNoRo” de a include România în circuitul de vârf al vieţii muzicale europene.

Violonista Alissa Margulis

Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite universităţi de muzică din Europa. Anul acesta vor fi organizate în cadrul programului patru workshop-uri de câte o săptămână: în România, la “Portul Cultural Cetate” şi la Buşteni, la Castelul Cantacuzino; în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), şi, în premieră, în Germania, la Academia de Muzică Bad Endorf. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshop-ului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la “Portul Cultural Cetate”, Bucureşti, Buşteni, Montepulciano şi Bad Endorf. În plus, cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshop-ului “SoNoRo – Interferenţe” vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră “SoNoRo 2014”.

Publicul aplaudând SoNoRo

Preselecţiile pentru “SoNoRo – Interferenţe” 2014 au avut loc în perioada 25-27 ianuarie 2014 la Bucureşti şi la Cluj, iar dintre cei aproximativ 80 de tineri care s-au înscris au fost aleşi 34 de bursieri.

Magdalena Popa BulucPublicat Luni, 31 martie 2014
2383
 | 6
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Arafat: Sistemul de telemedicină, atacat public
Publicat acum 6 ore şi 36 minute
Cine conduce cu adevărat America?
Publicat acum 22 ore şi 12 minute
Ne lipsește o conștiință colectivă
Publicat acum 13 ore şi 47 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
9 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 25 minute
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 22 ianuarie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
104 articole/ Actualizat Joi, 23 martie 2017
Dumitru Constantin

Se va consemna o premieră în istoria Alianţei Nord-Atlantice odată cu şedinţa miniştrilor de Externe ai statelor membre, programată pe 6-7 aprilie, la Bruxelles.

Dumitru ConstantinPublicat Vineri, 24 martie 2017