Sorana Cîrstea, tiebreak de 20 de minute

Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea s-a calificat din nou, după o pauză de șase ani, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Linz (Austria), după ce a învins-o pe rusoaica Natalia Vihlianțeva, scor 7-6 (16/14), 6-4.

„A fost un meci foarte, foarte dificil. Am jucat peste două ore pentru două seturi. Vihilanțeva a jucat la un nivel foarte ridicat și sunt bucuroasă că am reușit să găsesc o cale de a lupta. Cred că este un mare pas înainte pentru mine, să obțin victoria deși nu am jucat cel mai bun tenis al meu”, a declarat Sorana, citată de Agerpres.

Românca a câștigat primul set 7-6 (16/14), după 80 de minute de joc și un tiebreak care a durat doar el 20 de minute, în cursul căruia Cîrstea a salvat cinci mingi de set.

„Cred, ba nu, sunt sigură, că acesta a fost cel mai lung tiebreak din viața mea. La un moment dat, nu mai știam nici măcar cât era scorul. Știam doar când aveam eu un punct avans sau avea ea un avantaj de un punct. Cred că pentru mine a fost foarte important să nu mă concentrez asupra scorului”, a adăugat reprezentanta țării noastre.

„M-am simțit ca și cum întregul meci ar fi fost un tiebreak. Am alergat mult astăzi și este bine că mâine (vineri) voi juca mai târziu, pentru că voi avea timp pentru odihnă și recuperare”, a mai spus Sorana Cîrstea, care o va întâlni în sferturile de finală pe principala favorită a turneului de la Linz, slovaca Magdalena Rybarikova, învingătoare cu 7-6 (7/4), 6-3 în fața germancei Carina Witthoeft.

Cealaltă jucătoare din România, calificată în sferturi încă de miercuri, este Mihaela Buzărnescu (105 WTA).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.