Sorin Freciu: Asesoft se obligă să plătească toate datoriile Realitatea Media

Asesoft se obligă, prin contractul de management semnat cu Realitatea Media, să plătească toate datoriile societăţii care deţine Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Guerrilla, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu.

Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu, a declarat că Asesoft a preluat managementul societăţii Realitatea Media şi nu managementul întregului grup de media Realitatea-Caţavencu.

„Este un contract semnat între Consiliul de Administraţie al Realitatea Media şi firma Asesoft, care vizează Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Radio Guerrilla „, a explicat Sorin Freciu. El a precizat că parteneriatul încheiat cu Asesoft nu va schimba acţionariatul societăţii Realitatea Media. „Nu se va schimba nimic la nivelul societăţii Realitatea Media şi acţionariatului”, a explicat Sorin Freciu.

Potrivit lui Sorin Freciu, prin contractul semnat, Asesoft se obligă să plătească toate datoriile Realitatea Media, „aşa cum apar ele la momentul acesta”. „Datoriile se vor reeşalona. Erau restanţe salariale care se aduc la zi, cu promisiunea din partea Asesoft că nu vor mai întârzia salariile”, a spus Sorin Freciu.

Întrebat de ce ar prelua o companie precum Asesoft datoriile Realitatea Media, Sorin Freciu a răspuns: „Pentru profit”.

„Asesoft vede o posibilitate de profit la Realitatea Media. Acesta este motivul pentru care contractul este încheiat pe o perioadă de cinci ani. Există o clauză în contract, prin care o mare parte din profitul Realitatea Media va merge la Asesoft” , a mai spus Sorin Freciu.

Societatea Realitatea Media SA deţine licenţele audiovizuale pentru posturile de televiziune Realitatea TV, The Money Channel, Actionstar, Cinestar, Comedystar, dar şi pentru Realitatea FM, Radio Guerrilla şi Radio Alpha.

Acţionarii Realitatea Media SA sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited – 66,547235618%, PSV Company SA – 18,742296709%, Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente „Petrom” – 13,452839273, Global Video Media SRL – 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian şi Luha Eugen Gheorghe – cu câte 0,000000345%. Asociat unic al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited este Vitalie Dobîndă, potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Societatea Realitatea Media SA a avut, în 2009, pierderi de circa 165,4 milioane de lei, la o cifră de afaceri netă de 127.032.615 lei, potrivit bilanţului financiar pe 2009, publicat de Ministerul de Finanţe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.