Sorin Oprescu a discutat cu primarul Ankarei despre construirea unei moschei la Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit miercuri cu omologul său turc, primarul Ankarei, Melih Gorcek, invitat să vadă finala UEFA Europa League, una dintre problemele discutate fiind posibilitatea de a se construi o moschee la Bucureşti şi, la reciprocitate, o biserică creştină la Ankara.

„Am pregătit o serie de locuri pe care dorim să le vedem, cât de curând, împreună cu ambasadorul Turciei, comunitatea turcă din Bucureşti fiind într-un număr destul de mare şi, printr-o bilateralitate a acestei chestiuni, să se construiască o biserică creştină în Ankara, pentru că în Istanbul există. De altfel, este una dintre promisiunile pe care preşedintele Republicii a făcut-o în timpul vizitei de acum două luni, din Turcia, şi în sensul acestei înţelegeri am acţionat şi noi”, a spus Oprescu, citat de Agerpres.

Primarul general a reiterat, în prezenţa ambasadorului Turciei la Bucureşti, Omur Solendil, bunele relaţii dintre cele două oraşe, sprijinul şi atenţia pe care edilii oraşului Ankara îl acordă Bucureştiului.

„Mă refer la partea de iluminat ecologic a oraşului, un proiect pe care încercăm să-l implementăm în Bucureşti, pentru că ne asigură o economie la curentul electric de aproape 38%”, a spus edilul şef.

Discuţiile s-au axat şi pe tehnologiile pe care turcii le-au folosit pentru construcţia pasajelor subterane, din zona marilor bulevarde, menite să fluidizeze circulaţia.

„Am recomandat şi sper că am reuşit de a recomanda pe cei care lucrează în Bucureşti, tocmai pentru a-şi putea extinde aria de activitate, asta însemnând şi locuri de muncă”, a mai precizat Oprescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.