Sorin Ovidiu Vîntu explică de ce i-a dat bani lui Roşca-Stănescu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu lămureşte, într-un interviu pentru cotidianul.ro, acuzaţiile pe care i le-a adus preşedintele României, Traian Băsescu. Căruia îi trasmite şi două rugăminţi!

Aveţi cunoştinţă de faptul că procurorii fac cercetări asupra dumneavoastră sau asupra unei firme de-ale dumneavoastră din Cipru pentru spălare de bani ?

Da, fară discuţie. Domnii procurori mă acuză de spălare de bani de doi ani de zile.

Prin firma din Cipru la care face referire domnul preşedinte al României i-aţi virat bani domnului Popa pe când se afla în Indonezia ?

Este o afirmaţie falsă, care face obiectul unui dosar penal.

Sunteţi parte a manoperei, aşa cum a numit-o domnul preşedinte al României, de utilizare a hârtiilor prezentate de domnul Sorin Roşca Stănescu ?

Eu nu mai am nici un război de purtat cu domnul Băsescu. Un război cu domnia sa ar sprijni alţi duşmani naturali de-ai mei, respectiv domnul Ghiţă. Al cărui apropiat, domnul Ponta, este premier al României. Nu aş fi avut nici un interes să lovesc în domnul Traian Băsescu pentru a-i face culoar domnului Ponta.

Nu m-aş fi expus public cu un fals atât de grosolan. Cunoştinţele mele în zona sistemului financiar bancar sunt mult mai sofisticate decât atât.Aş fi fost în stare să pun pe piaţă un document, nu cu un parfum de credibilitate, ci unul perfect autentic.

Încă de aseară (joi seara-n.r.), am declarat ca nu am virat nici un ban, personal sau prin intermediul firmelor mele, nici domnului Traian Băsescu, nici Alianţei D.A.

Prin urmare, îl rog pe domnul preşedinte Traian Băsescu să îşi reconsidere poziţia în ceea ce mă priveşte pe acest subiect.În rest, îl invit să îmi poarte aceeaşi vie simpatie ca şi până acum.

De ce credeţi că domnul preşedinte al României este părere că joi seara aţi fi avut o reacţie pripită, atunci când aţi explicat că senatorul liberal nu are date reale ?

Nu a fost nici o reacţie pripită. Am răspuns acelei întrebări a acelui ziarist.

E adevărat că i-aţi virat în cont domnului senator, prin firma cipriotă, sumele indicate de domnul preşedinte al României ? E vorba  suma de 229.772 de dolari  pe data de 03.02.2004 şi de 486.000 de euro  pe 30.12.2004.

Absolut corect.

I-aţi virat şi alte sume domnului senator Sorin Roşca Stănescu şi pentru ce anume ?

I-am virat şi alte sume ce au presupus achiziţionarea ziarului Ziua care era proprietatea domnului Sorin Roşca Stănescu.

Dacă veţi fi chemat la audieri de preconizata comisie parlamentară de anchetă pe tema acestor presupuse transferuri bancare vă veţi prezenta ?

În momentul în care Parlamentul României te invită, nu ai cum să refuzi. Cu toate că eu consider acest subiect închis. Îl consider închis încă de când am data acea declaraţie, acelui ziarist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.