Sorin Ovidiu Vîntu redevine proprietar al Realității TV

Sorin Ovidiu Vîntu a reintrat, vineri, în posesia postului de televiziune Realitatea TV ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Curții de Apel București, după cum a confirmat chiar omul de afaceri, în exclusivitate, pentru cotidianul.ro.

Conform explicațiilor oferite pentru cotidianul.ro de Codruța Aron, avocatul omului de afaceri, completul de trei judecători al Curții de Apel București a reintrodus, practic, firma ELBA HOLD – controlată de familia Vîntu – ca acționar majoritar al societății PSV Company cea care, la rândul ei, este principala creditoare a SC Realitatea Media SA (aflată în insolvență), operatorul principal al postului de televiziune REALITATEA TV.

În mod efectiv, magistrații Curții de Apel București au anulat decizia directorului Oficiului Registrului Comerțului București prin care firma lui Cozmin Gușă și a lui Maricel Păcuraru – SC STRATEGIES RESEARCH INVESTMENTS SRL – a preluat firma PSV Company.

Concret, reintrând în posesia firmei PSV Company, Vîntu preia din nou controlul asupra Realității TV, control exercitat până în prezent de firma lui Gușă și a lui Păcuraru – SC STRATEGIES RESEARCH INVESTMENTS SRL.

Conform ultimelor date, publicate recent de paginademedia.ro, asociatul majoritar al Realitatea Media SA era societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA erau: Sindicatul Naţional “Petrom-Energie” (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

După cum a explicat avocatul Codruța Aron, decizia Curții de Apel București va trebui pusă în aplicare ”de îndată” de Oficiul Registrului Comerțului București, după ce apare motivarea în termenul recomandat de 30 de zile de la pronunțare.

Totul a pornit, spune avocatul când ”în august 2012, peste noapte, firma domnilor Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru a înregistrat ilegal la Registrul Comerțului înlocuirea din acționariatul PSV Company a firmei ELBAHOLD, controlată de familia domnului Sorin Ovidiu Vîntu.”

Conform apărătorului omului de afaceri, această înlocuire ”a devenit obiectul unui dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, în care s-a început deja urmărirea penală”. Urmărirea penală este efectuată, conform precizărilor sale, cu privire la ”actele prin care s-a operat scoterea din acționariatul PSV Company a ELBA Holdin Limited”.

Trebuie spus că PSV Company este creditor al Realitatea Media prin firma GMG Media Box.

Omul de afaceri a declarat pentru cotidianul.ro că de aspectul reintrării în posesia Realității TV se vor ocupa avocații săi, evitând să răspundă la întrebarea dacă îl va contacta direct pe Cozmin Gușă.

”Toți acești domni care au comis ilegalități trebuie să răspundă în fața legii”, a atras atenția Sorin Ovidiu Vîntu.

În opinia sa, prin decizia Curții de Apel București ”s-a făcut dreptate”.

Vîntu a dat asigurări că echipa editorială ”nu are de ce să își facă griji, Realitatea TV va redeveni un post de televiziune echidistant care nu va mai face jocuri politice” și a pus recentele plecări ale unor realizatori de emisiuni pe seama banilor.

”Nu am intenția să păstrez Realitatea TV. Vreau să o listez la bursă și să o pun în vânzare”, a spus pentru cotidianul.ro Sorin Ovidiu Vântu.

Redăm soluția Curții de Apel București:

Admite recursul. Modifică în parte hotărârea recurată, în sensul că: Admite plângerea. Desfiinţează Rezoluţia Directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti nr.590455/31.08.2012 şi în consecinţă respinge cererea de depunere şi menţionare acte a PSV COMPANY SA. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21.11.2013.
Document: Hotarâre  2197/2013  21.11.2013

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.