Sorin Preda, profesor și jurnalist, a murit

Sorin Preda, cadru asociat la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a murit. Profesorul a decedat miercuri, 26 noiembrie, la vârsta de 63 de ani. Sorin Preda venea să le predea studenților de la FJSC, dar i s-a facut rău și a căzut, conform DCNews.

Sorin Preda a făcut infarct, iar mai mulți elevi de-ai săi au chemat Salvarea, dar a fost prea târziu. A fost resuscitat timp de 30 de minute, dar eforturile medicilor au fost în zadar. Profesorul, care fusese operat pe inimă în urmă cu trei luni, a murit.

In memoriam SORIN PREDAcomunicatul dascălilor şi al studenţilor Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea din Bucureşti îşi exprimă regretul pentru pierderea colegului şi profesorului SORIN PREDA.
Sincere condoleanţe, familiei sale.
Sorin Preda a fost un remarcabil jurnalist, care a scris manuale de specialitate, a probat competenţă şi răbdare în relaţia cu studenţii săi, şi-a iubit profesia. Sorin Preda lasă urme durabile în istoria culturii române prin opera sa jurnalistică, literară şi didactică.

Dumnezeu să-l odihnească

SORIN PREDA
12 decembrie 1951 – 26 noiembrie 2014

A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România, membru al Asociaţiei Române de Istoria Presei. În anul 2003, i-a fost acordat Ordinul „Meritul cultural în grad de cavaler”. A obţinut titlul de doctor în Știinţele comunicării, la Universitatea din Bucureşti, în anul 2005.

Și-a desfășurat activitatea profesională ca jurnalist la „Formula AS” din 1995, redactor la revista „Expres” între anii 1993-1994, redactor la revista „Zig Zag” (1992-1993), redactor la ziarul „Tineretul liber” (1990-1992), redactor la revista „Avanpost” (1990-1991), redactor la revista „ARC” (1992-1993), redactor la ziarul „Scânteia tineretului” (1981-1990). Din 1993, a funcționat ca profesor asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, iar din 1995, ca lector universitar dr. la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

A publicat romanele „Plus-minus o zi” la Editura Militară (1988), „Parţial color”, Cartea românească (1985), proză scurtă, „Povestiri terminate înainte de a începe”, Cartea românească, 1981.

Activitatea ştiinţifică a inclus publicarea unor manuale și cărţi de specialitate („Introducere în creativitatea publicitară”, Polirom, 2011; „Moromeţii – ultimul capitol”, Editura Academiei, 2009; „Tehnici de redactare în presa scrisă”, Polirom, 2006; „Genuri culturale şi de opinie”, Polirom, 2006; capitole in „Manualul de jurnalism”, Polirom, 1999, 2001, 2009), precum şi numeroase participări la congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme de jurnalism şi comunicare.

De asemenea, a fost recompensat cu Premiul revistei „Amfiteatru” pentru proză în 1973, cu premiul revistei „Luceafărul” în 1980 și cu premiul revistei „Ateneu” în 1986.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.