Sorin Roșca Stănescu: Patronul România TV e ofițer acoperit

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu îl acuză pe patronul România TV Sebastian Ghiță că, în mod direct, coordonează campania de denigrare, prin falsuri, a PNL, dusă de televiziunea pe care o conduce.

Sorin Roșca Stănescu, prezent sâmbătă seara alături de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la o emisiune la Antena3, în care s-a discutat despre linșajul de la România TV, căruia i-a căzut victimă și ministrul Muncii, a fost întrebat care crede el că este explicația față de ceea ce se întâmplă.

Vorbind despre „legăturile” patronului România TV cu SRI-ul, Stănescu a afirmat de nenumărate ori pe parcursul emisiunii că „Sebastian Ghiță e ofițer acoperit”. „Această televiziune, condusă de ofițerul acoperit Sebastian Ghiță, încearcă să lovească în PNL la vârf”, a acuzat Roșca Stănescu.

În context, senatorul PNL i-a cerut premierului Victor Ponta să apere membrii Guvernului în cazul falsurilor de la România TV.

„La fel cum noi parlamentarii și noi jurnaliștii și noi opinia publică îi cerem să reacționeze atunci când un membru al Cabinetului încalcă legea, la fel îi cerem să reacționeze foarte prompt atunci când un membru al Cabinetului este atacat pe nedrept și este agresat. Cu atât mai mult era important ca domnul Victor Ponta să reacționeze cu cât, nu are niciun rost să ascundem, se știe că domnia sa este unul dintre apropiații dlui Sebastian Ghiță, un post care se intitulează ilegal astfel, pentru că nu este voie să folosești denumirea țării, tu fiind o societate privată”, a afirmat senatorul PNL.

„Îi amintesc domnului Ponta că Sebastian Ghiță nu vine din neant, el nu a paraşutat aşa pur şi simplu în lumea media şi a devenit mare patron de trust media venind din neant. Domnia sa vine direct din generalul Zamfir din Serviciul Român de Informaţii. Iar toate afacerile IT pe care dl Ghiţă le-a făcut și din care și-a construit un imperiu financiar și, iată, un mic imperiu media acum, vin din afaceri făcute cu statul, prin intermediul SRI. Deci această relație trebuie demantelată. Îmi asum toate aceste lucruri și toate aceste lucruri trebuie demantelate”, a declarat Stănescu, susținând că are și dovezi. „Da, am dovezi. Și vă spun de acum: în momentul în care vom face legile siguranței naționale, asemenea lucruri vor fi devoalate și nu se vor mai petrece după asta, în viitor. Nu am nici un fel de conflict și nu am avut niciun fel de conflict cu acest individ, dar eu urmăresc și văd ce se întâmplă (…) Foarte repede, legile siguranței îi vor devoala pe toți ăștia, că nu-s puțini”, a afirmat Stănescu.

La rândul său, Mariana Câmpeanu, care a precizat că nu a fost nici cercetată, nici chemată vreodată la DNA,  este de părere că ținta atactului de la România TV nu ar fi ea în mod direct, ci preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Postul lui Sebastian Ghiță, care duce o campanie furibundă, cu știri false, împotriva PNL, a dat un întreg spectacol zilele trecute, afirmând că ministrul Muncii e implicat într-un dosar la DNA, iar lucru acesta a fost prezentat chiar și după ce Direcția Națională Anticorupție a afirmat răspicat că pe numele ministrului nu există un dosar sau o anchetă care să o vizeze.

Aceeași televiziune a lui Sebastian Ghiță, devenit în decembrie senator PSD, a ajuns săptămâna aceasta într-o situație penibilă, în dorinţa de a-l ataca cu orice preţ pe Crin Antonescu.

Postul TV a preluat de pe un site o „informaţie” – care s-a dovedit falsă – în care se afirma că în dosarul dispărutului Codruța Marta procurorii îl au în vizor şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, acesta urmând chiar să fie audiat la Parchet. 

Tot „spectacolul” s-a încheiat brusc şi fără nicio explicaţie. Ce se întâmplase? Siteul cu pricina, de unde România TV preluase „ştirea” a făcut public faptul că totul a fost o farsă, menită să demonstreze felul în care presa preia fără să citeze (şi fără să verifice) informaţii difuzate de alte entităţi media.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.