Soţia lui Codruţ Marta, condamnată

Judecătoria Sectorului 1 a condamnat-o pe Andreea Marta, soția dispărutului Codruț Marta, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, achitând-o pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat.

Andreea Marta este obligată să facă 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti sau Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.

Din pedeapsa de trei ani de închisoare va fi scăzută perioada în care soția lui Codruț Marta a fost reţinută şi arestată, respectiv din 18 până în 30 iulie 2012.

Andrea Marta a fost obligată de asemenea să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau în colaborare cu instituţii din comunitate.

Sora Andreei Marta, Maria Magdalena Lungu, Vasile Panait şi Victoria Spînu au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru proxenetism.

De asemenea, instanţa a mai dispus confiscarea de la Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu a câte 10.000 de euro.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

În 24 ianuari 2013, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Andreea Elena Marta, pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pe Victoria Spînu şi pe Vasile Panait, într-un dosarul privind obţinerea de beneficii financiare substanţiale din proxenetism şi prostituţie.

Conform procurorilor, Andreea Marta (fostă Lungu) şi Maria Magdalena Lungu au coordonat activitatea grupării, în sensul că ar fi racolat persoane cu o situaţie materială foarte bună şi le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi, precum şi în Italia, Elveţia şi Principatul Monaco.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.