Soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu încasează în continuare 84.000 euro de la OMV Viena

Mihai Răzvan Ungureanu este din nou şeful SIE, numit şi susţinut de Klaus Iohannis. Declaraţia lui de avere depusă pe site-ul SIE pur şi simplu ne închide tuturor gura: Daniela Ungureanu, soţia lui, a încasat inclusiv anul trecut 84.000 euro de la OMV Viena, adică 7.000 euro/lună pentru servicii medicale, deşi lucrează în continuare la… Spitalul Clinic Fundeni ca medic anestezist!

Prima oară s-a aflat despre incredibila situaţie în care Daniela Ungureanu, soţia şefului Serviciului de Informaţii Externe, figurează pe statele de plată ale unei firme străine care exploatează rezervele naturale ale României, la începutul anului 2012, cînd Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit prim-ministru de către Traian Băsescu!

Traian Băsescu spunea că este ilegal ca soţia şefului SIE să fie angajata unei firme din străinătate

În mod inexplicabil, în vara aceluiaşi an, cînd Traian Băsescu era suspendat, fiind prezent la OTV, fostul preşedinte al ţării a făcut o declaraţie stupefiantă: „Nu este legal ca, în perioada când o persoană este şeful SIE (Serviciul de Informaţii Externe), soţia sa să fie angajată a unei firme din străinătate”! El a mai spus că Ungureanu Daniela a avut un contract cu OMV Viena în perioada când soţul ei era reprezentant special al României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI), cu sediul tot la Viena, şi că „acest contract a încetat atunci când Mihai Răzvan Ungureanu a fost chemat în ţară şi numit şeful SIE”, ceea ce este O MINCIUNĂ, căci, aşa cum s-a mai scris în cotidianul.ro, venitul de 84.000 euro, obţinut de Daniela Ungureanu de la OMV Viena, figurează în Declaraţiile de avere ale lui Mihai Răzvan Ungureanu din anii 2009, 2010, 2011, ani în care MRU era şeful SIE, adică şeful spionilor români!

Angajarea Danielei Ungureanu este şi mai ciudată dacă reamintim faptul că, în aceeaşi perioadă, ea era medic anestezist la Spitalul Fundeni Bucureşti şi nu ne putem imagina ce servicii de consultanţă putea să dea… la Viena!

Şi acum, cînd soţul ei este iarăşi şeful SIE, Daniela Ungureanu primeşte 84.000 de la OMV Viena

După scandalul din anul 2012, cînd s-a descoperit această situaţie teribilă care vizează chiar trădarea intereselor naţionale, mai ales că MRU este autorul pierderii Moştenirii Gojdu de către România în favoarea Ungariei şi a Tezaurului de la Moscova, toată opinia publică a crezut că Daniela Ungureanu s-a retras de la OMV pentru a nu-i crea probleme suplimentare soţului său.

Ei, bine, nu! Verificînd din nou Declaraţia de avere a lui Mihai Răzvan Ungureanu, descoperim că soţia lui primeşte şi azi cei 84.000 euro de la OMV Viena tot pentru „servicii medicale de urgenţă”, deşi este tot medic anestezist la Spitalul Fundeni! Iată pasajul din Declaraţia lui de avere depusă în 8 iulie 2015:

După cum se vede, pentru activitatea unde lucrează efectiv, cea de la Institutul Fundeni, Daniela Ungureanu are un salariu anual de 58.392 lei, adică 13.000 euro, în timp ce pentru activitatea „sub acoperire” de la OMV Viena primeşte 84.000 euro! Chiar nu se întreabă nimeni ce se ascunde în spatele acestei situaţii ciudate? Sau instituţia care ar trebui să-şi pună întrebările acestea este chiar SIE?

De data aceasta, responsabilitatea pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de şef al SIE îi aparţine preşedintelui actual Klaus Iohannis, care l-a avut chiar consilier personal imediat ce a cîştigat alegerile prezidenţiale!

Situaţia este cu atît mai dramatică, cu cît acum cîteva zile agenţiile de ştiri au anunţat că „OMV a bătut palma cu GAZPROM pentru un schimb important de active care implică România” (HotNews, 7 ianuarie 2015)! Acest schimb de active vine după ce, în vara anului 2014, cele două firme semnaseră în prezenţa lui Vladimir Putin un acord pentru construirea gazoductului „South Stream”, despre care Agenţia Reuters scria sec: „AUSTRIA SFIDEAZĂ UE”!

În condiţiile în care un simplu parlamentar nu are voie să-şi angajeze soţia la propriul său cabinet căci ar intra în incompatibilitate, este greu de imaginat cum de s-a putut tolera ani de zile situaţia Danielei Ungureanu, care este angajata unei firme străine, OMV Viena, care ar trebui supravegheată informativ de SIE, adică de instituţia condusă de soţul ei!

Cu atît mai mult cu cît Daniela Ungureanu este şi administratorul firmei PETROMED SOLUTIONS SRL, care este subsidiară a grupului OMV PETROM, fiind „racolată” în echipa executivă pe 18 noiembrie 2007, adică la doar o lună după ce Mihai Răzvan Ungureanu a devenit pentru prima oară şeful SIE! Şi – atenţie! – nu ar primi nici un ban pentru această funcţie!

Despre acest subiect, cotidianul.ro a mai scris acum cîţiva ani, atunci cînd se discuta prima oară despre faptul că tocmai această firmă, PETROMED SOLUTIONS SRL, se pregătea să preia Serviciul de Ambulanţă din România, care avea un buget de 4,5 miliarde de euro! Discuţia despre privatizarea acestui Serviciu de Ambulanţă se pare că va reveni în actualitate în perioada imediat următoare, aşa încît vom relua acest subiect.

Pînă atunci, solicităm Administraţiei Prezidenţiale un punct de vedere despre datele din Declaraţia de avere a şefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, în care se recunoaşte prezenţa soţiei sale pe statele de plată ale firmei OMV Viena, primind sume uriaşe pentru „servicii” ce nu prea au legătură cu interesele României. Mai exact, ştie Klaus Iohannis ce înseamnă acele „servicii” şi, deci, îşi asumă numirea lui MRU, sau, la fel ca Traian Băsescu, dă din umeri şi spune că nu crede că aşa ceva este posibil?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.