Soţul Cristinei Spătar, arestat preventiv

Patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, şi contabila instituţiei, Roxana Aron, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Acuzaţi de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, cei doi au fost reţinuţi luni noapte de procurori. Prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Cei doi au fost audiaţi alături de alte zece persoane şi nu ar fi recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, potrivit site-ului Mediafax, care citează surse apropiate anchetei.

Alin Ionescu este suspectat că ar fi convins mai multe persoane să înfiinţeze pe numele lor societăţi comerciale, care ar fi încheiat apoi contracte fictive cu firma de pază Shelter Security.

Firma Shelter Security, scrie sursa citată, ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip „fantomă”, acestea din urmă neavând angajaţi pentru pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii.

Unii dintre suspecţi ar fi oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme „fantomă”, cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.