Spaimele naţionaliştilor unguri înainte de alegeri: românii, evreii şi romii

Pe ultima sută de metri înaintea alegerilor de pe 6 aprilie, liderul ultranaţionalist maghiar Gabor Vona a avertizat că Fidesz, partidul aflat la guvernare, va face alianţă cu socialiştii. Declaraţia a fost făcută de liderul Jobbik la un miting electoral la Szeged.

Oficiosul partidului extremist, Barikad, scrie de săptămâni bune că Jobbik este deja câştigătorul alegerilor legislative, pentru că este singurul partid care s-a prezentat în faţa alegătorilor cu un mesaj pozitiv, în timp ce celelalte partide nu fac decât să se lupte între ele în mod josnic.

Peter Toth, unul dintre candidaţii partidului, a atras atenţia asupra criminalităţii rome şi a tras şi un semnal de alarmă privind cele “câteva mii” de români care lucrează la marile ferme din regiunea Homokhatsag, pe care îi vede drept o ameninţare gravă la adresa securităţii, mulţi dintre ei fiind de origine romă. Toth a propus soluţia folosirii unor angajaţi din sectorul public la aceste ferme private. El a sugerat că “politicienii liberali” ar trebui să ofere cazare lucrătorilor din România chiar în locuinţele lor.

În timpul mitingului electoral, unii participanţi s-au declarat îngrijoraţi că “israeliţii” ar putea afecta corectitudinea alegerilor, în timp ce alţii au consideră că toată presa care critică partidul extremist Jobbik este “presă roşie”.

Gabor Vona a cerut participanţilor la miting să convingă cât mai multă lume să voteze cu Jobbik şi să aibă grijă ca tinerii să nu petreacă prea mult în seara de sâmbătă, pentru a se asigura astfel că se vor prezenta la vot în ziua următoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.