„Spațiul Schengen trebuie închis, NATO trebuie să intervină”

Ministrul ceh de Finanțe Andrej Babis a sugerat că spațiul Schengen trebuie închis imediat în fața valului de imigranți cu care se confruntă Europa, iar NATO trebuie să intervină. ”Granițele spațiului Schengen trebuie imediat închise și trebuie să ne protejăm teritoriul în fața imigranților ilegali”, a spus Bais.

”Trebuie să implicăm NATO”, a spus Babis, adăugând că ”imigranții sunt cea mai mare amenințare la adresa Europei”.

Ministrul ceh, al doilea cel mai bogat om din țară și un politician care iese deseori din tipare, a mai declarat că ar trebui creat un imens lagăr pentru refugiați nu în UE, ci în Turcia. Imigranții de aici ar trebui împărțiți în două grupuri: cei care au nevoie de ajutor și cei care vor să vină în Europa doar pentru a cere ajutoare sociale, fără a încerca să intre în câmpul muncii.

Cehia este una cele mai puțin afectate țări UE când vine vorba despre imigranți. În același timp, Cehia este unul dintre statele membre care a blocat planul comunitar de preluare obligatorie a imigranților pe baza unor cote. Acum relocarea imigranților se face doar pe bază voluntară. Cehia, alături de Slovacia și Polonia au anunțat că nu vor primi imigranți musulmani în cadrul acestui program.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.