Spectacol de neuitat la „Promenada Operei”

Mii de oameni au venit pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti pentru a lua parte la un eveniment îndelung aşteptat: Promenada Operei, cea de-a IX-a ediţie, manifestare care s-a desfăşurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Cu acest prilej, pe scena montată în faţa instituţiei au urcat o parte dintre cei mai cunoscuţi artişti ai Operei Naţionale Bucureşti, dar şi doi tineri interpreţi, în calitate de invitaţi, precum şi balerini ai Companiei de Balet a instituţiei, cu toţii contribuind la realizarea unor momente artistice de neuitat. Printre aceştia s-au aflat şi Lucian Corchiş, Maria Jinga, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar şi George Ionuţ Vîrban, câştigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internaţional de canto Le Grand Prix de l’Opéra, alături de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de dirijorul Cristian Sandu, şi Corul instituţiei pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Credit Gin Photo

Similar ediţiilor anterioare, Promenada Operei s-a constituit şi anul acesta ca o avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, o ocazie de a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale conexe pe care instituţia le va organiza.

Astfel, în programul serii au fost incluse şi fragmente din trei spectacole de operă care vor avea premiera la Opera Naţională Bucureşti în stagiunea 2015-2016: Cosi fan tutte de W. A. Mozart, coproducţie cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, Manon Lescaut de Puccini, spectacol realizat în coproducţie cu Royal Opera House Covent Garden şi Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar şi Turandot de Giacomo Puccini.

Printre proiectele instituţiei care se vor finaliza în noua stagiune se află şi organizarea conferinţei internaţionale a reţelei Opera Europa, redeschiderea Librăriei Operei realizată acum într-un nou concept, lansarea revistei Opera, dar şi apariţia la Editura Operei a unei serii de volume care aduc în prim-plan personalităţi ale domeniului cultural.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.