Spectacolul care îţi face copilul actor

Teatrul Ion Creangă şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti îi invită pe cei mai mici spectatori la Mogoşoaia: „Păşiţi cu bucurie într-un cartier fără blocuri, fără maşini şi semne de circulaţie, prin care vă puteţi plimba liniştiţi în orice situaţie şi care apare fix acolo unde este nevoie de el. Toţi vecinii sunt primitori şi generoşi – şi orice musafir poate arunca o privire în căsuţele lor atent decorate, păstrând poveştile primite în dar pentru totdeauna”.

Spectacolul „Cartierul poveştilor” aduce în faţa copiilor un tip de teatru interactiv şi multidisciplinar care pune accentul pe contactul direct cu tinerii spectatori (cu vârsta peste 4 ani). Copiii sunt invitaţi să ia parte la poveşti pasionante şi să fie actori şi regizori, după cum îşi doresc.

Spectacolul este programat sâmbătă, 20 august, orele16:00şi18:00şi duminică, 21 august, ora 11:00, în curtea Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac printr-un mesaj la adresa de e-mail contact@teatrulioncreanga.ro, specificând reprezentaţia pe care doriţi să o urmăriţi, numărul de adulţi / copii care participă şi vârsta copiilor.

Regia şi scenariul sunt semnate de Michal Svironi, iar scenografia îi aparţine Andreei Săndulescu. „Poveşti, mituri şi situaţii familiare (abordate altfel) sunt reaşezate într-un spaţiu de joc miniatural: 5 căsuţe fantastice, ale căror musafiri devin spectatori şi actori. Spectacolul este o formă specială de teatru interactiv în aer liber. Este o întâlnire în care actorul şi spectatorul devin prieteni, pentru că iau parte împreună la palpitante întâmplări din lumea circului, trăiesc aventuri spectaculoase în Casa Cărţii, descoperă universul în Casa lui Dumnezeu, află câte ceva despre miracolul venirii pe lume în Casa Maternităţii şi învaţă să fie cu adevărat curajoşi”, promit organizatorii.

Reprezentaţiile au loc în cadrul stagiunii estivale „VăraTic”, un proiect organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Teatrul Ion Creangă în perioada 09 iulie – 04 septembrie 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.