Spectacolul „Prenumele” se joacă la Cinema Pro

La un an de la premiera oficială, spectacolul de teatru „Prenumele” începe stagiunea 2016-2017 într-un nou spaţiu şi se pregăteşte să plece din nou în turneu naţional, se arată într-un comunicat de presă. Prima reprezentaţie la Cinema Pro va avea loc în Bucureşti, pe 29 septembrie.

Actorii Mihai Călin, Mirela Oprişor, Claudiu Bleonţ, Raluca Aprodu şi Leonid Doni îşi aşteaptă publicul şi în această stagiune cu dialoguri spumoase şi un comic care ridică la final sala în picioare.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes şi în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprişor) şi cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonţ), profesor la universitate. Soţia sa, Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, şi prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la filarmonica radio, îl însoţesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia lor.

Este cea mai bună comedie în care am jucat vreodată. Mă bucur să mă reîntâlnesc pe scenă cu Claudiu Bleonţ, colegul meu de la Teatrul Naţional, a cărui energie explozivă şi capacitate de improvizaţie mă fac să mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc pe scenă. Mă simt bine în această echipă şi joc un personaj complex, inteligent, haios, egoist, narcisist, sufletist, arogant: o supă de comedie. Sper să râdeţi în sală tot atât de mult pe cât îmi vine mie să rad pe scenă! Dar eu rad în «interior». Îmi cam muşc buzele uneori”, declară Mihai Călin.

“Prenumele” va merge şi în turneu în perioada următoare, urmând să ajungă în Timişoara, la Opera Naţională, pe 3 octombrie; în Arad, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, pe 4 octombrie; în Ploieşti, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 17 octombrie; în Focşani, la Teatrul Municipal, pe 18 octombrie; şi pe 1 noiembrie, la Casa de Cultură din Constanţa.

„Prenumele” este o comedie franţuzească, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013. “Sunt puţine spectacole pe care le joci cu drag de fiecare dată. «Prenumele» este unul dintre ele. Succesul său se datorează şi faptului că noi, actorii, jucăm cu plăcere. E un spectacol frumos, care se adresează oamenilor, relaţiilor de familie, prietenilor – iar toate acestea cu foarte mult umor. Îmi amintesc multe momente când râdeam odată cu publicul. E foarte frumos să vezi reacţiile spectatorilor. Cred că e un spectacol pe care dacă îl vezi este imposibil să nu pleci cu o stare bună”, declară Raluca Aprodu.

În toamna anului trecut, piesa a avut premiera la Bucureşti, în regia lui Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, dintre care cele mai renumite fiind serialul “La Bloc”, piesă de teatru “Popcorn” de Ben Elton şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, “America, venim!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.