Spectacolul protestelor la Guvern

Noi proteste inedite în acest weekend în Piața Victoriei. Sâmbăta a început cu „maratonul democrației”, eveniment în cadrul căruia manifestanți au alergat „paşnic” în jurul Pieţei Victoriei.

Update 21.10: Ultima estimare: Aproximativ 5.000 de oameni în Piața Victoriei.

Update 20.25: Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a trecut de 1.000. Peste 5.000 de oameni protestează și în mai multe oraşe din ţară în pofida gerului.

Update: Câteva sute de persoane s-au adunat, din nou, sâmbătă seară, la Guvern, în cea de a douăsprezecea zi de proteste. Se scandează „Uniţi, salvăm toată România”, „Rezistăm, nu cedăm”. Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum: „Luptăm pentru o țară curată”, „Singura soluție: propria revoluție”, „Hoții la închisoare, nu la guvernare”, „Erdogan de Teleorman”, „Grindeanu, du-te după Iordache”.

Update: Aproximativ 30 de persoane aleargă, sâmbătă după-amiază, în jurul clădirii Palatului Victoria, îmbrăcate în echipament sportiv. Unii dintre ei poartă steaguri.

Oamenii s-au întâlnit pe trotuarul de la Muzeul Antipa şi au alergat pe trotuar, pe bulevardul Aviatorilor, până la Aleea Modrogan şi înapoi, pe Kisellef, după care au înconjurat clădirea Guvernului. Oamenii au spus că vor să facă un traseu de 42 de kilometri, să încercuiască de 21 de ori Piaţa Victoriei.

„Sâmbătă, 11 februarie, rezistăm paşnic, protestăm paşnic, alergăm paşnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor şi Kiseleff, alergând 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democraţiei. După 10 zile-maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune. Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul. Suntem 3 români care vom alerga. Sperăm să vă alăturați şi să ne încurajați”, au scris organizatorii anterior pe pagina de Facebook a evenimentului.

Duminică, organizatorii anunță „cel mai mare tricolor uman”.

„Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! Duminică aceasta creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN. Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu un material de culoare: ROȘU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNĂ. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceași culoare pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile TRICOLORULUI.

Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privești spre Guvern)
1. Stânga Palatului Victoria -> ROȘU
2. Centru -> GALBEN
3. Dreapta Palatului Victoria – ALBASTRU”, este un alt mesaj postat pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.