Speranţa de viaţă va fi direct proporţională cu averea!

Nemuritorii nu vor mai fi doar simple personaje de legendă în următorii 200 de ani. Ştiinţa va evolua suficient de mult, astfel încât persoane extrem de bogate, care-şi permit să-şi „îmbunătăţească” suficient de mult corpurile, vor putea să trăiască la nesfârşit.

Oamenii de ştiinţă anunţau la începutul acestui mileniu că în viitorul apropiat speranţa de viaţă a oamenilor va ajunge la 100 de ani. Specialiştii în genetică au prezentat şi argumentele în acest sens, iar scepticii au fost informaţi că trebuie să ţină seama că media de viaţă a locuitorilor planetei este dublă acum faţă de anul 1800.

De la 100 de ani la „viaţă fără de moarte” este o distanţă foarte mare, care a fost parcursă de oamenii de ştiinţă în ultimul deceniu. „Cyborgi asemănători zeilor” vor apărea în următorii 200 de ani, a declarat istoricul israelian Yuval Noah Harari, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.Harari şi-a susţinut ideile în timpul unei prelegeri pe care a susţinut-o la Festivalul de Literatură Hay din Ţara Galilor.

Yuval Noah Harari, profesor de istorie la Universitatea Ebraică din Ierusalim, crede că biotehnologia şi ingineria genetică vor crea un nou tip de oameni, nemuritori care vor deţine o putere deplină asupra vieţii şi a morţii: „Suntem programaţi să nu fim mulţumiţi. Chiar şi atunci când oamenii obţin plăcere şi diverse realizări, acestea nu sunt suficiente. Ei vor tot mai mult şi mai mult. Cred că în următorii 200 de ani, homo sapiens se va îmbunătăţi pe sine din punct de vedere fizic până va ajunge un fel de fiinţă divină, fie prin manipulări biologice, fie prin inginerie genetică, creând astfel cyborgi, alcătuiţi din părţi organice şi părţi non-organice. Va fi cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei de la apariţia vieţii pe Terra.Nimic nu s-a schimbat cu adevărat din punct de vedere biologic în ultimele 4 miliarde de ani. Însă vom deveni la fel de diferiţi de oamenii de azi pe cât sunt de diferite maimuţele de noi în prezent.

Până acum, societatea a fost ţinută în frâu prin inventarea unor «ficţiuni» precum religie, bani şi ideea drepturilor fundamentale ale omului. Atât timp cât oamenii au crezut că se bazau tot mai mult pe aceşti «zei», au putut fi controlaţi. Însă am văzut în ultimele secole că oamenii au devenit tot mai puternici şi nu mai aveau nevoie de sprijinul acestor Zei”.

Istoricul susţine că oamenii foarte bogaţi nu vor mai avea nevoie de Dumnezeu, ci doar de „tehnologie” pentru a avea parte de o viaţă veşnică. Pe acelaşi palier, dar cu mai multe argumente palpabile, se plasează şi cercetările unor oameni de ştiinţă italieni.

În urmă cu 10 ani cercetătorii Gabriele Rossi şi Antonella Canonico au făcut analize sangvine la un număr impresionant de persoane pentru a stabili dacă vârsta biologică corespunde cu cea cronologică. Cei doi au pus bazele laboratoarelor de cercetare privind imortalitatea, „Ilabs”, unde colaborează matematicieni, fizicieni, chimişti, informaticieni, biologi, medici, geneticieni, psihologi.În urma studiilor, aceştia au lansat în 2007 o carte, Semi-Immortality, în care se vorbeşte de prelungirea vieţii cu până la 1000 de ani.

Cei mai puţin dotaţi din punct de vedere financiar vor trebui să se consoleze cu previziuni mai puţin îndrăzneţe, dar mai apropiate de ceea ce oferă ştiinţa acum. Creşterea speranţei de viaţă se bazează în principal pe îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă dar şi pe extraordinara evoluţie a medicinei.

Profesorul Tom Kirkwood, de la Institutul de Sănătate din Newcastle, a dat publicităţii un studiu, în care se vorbeşte de faptul că speranţa de viaţă este în continuă creştere, în medie cu doi ani la fiecare deceniu. Potrivit studiilor efectuate de oameni de ştiinţă s-a ajuns la concluzia că trupul uman este o „uzină” aflată în plin proces de evoluţie şi autoregenerare, acest lucru fiind vizibil de la o generaţie la alta.

Conform profesorului Kirkwood, în următorul veac speranţa de viaţă în multe state dezvoltate va depăşi 100 de ani. În acest moment topul longevităţii este dominat de următoarele ţări: Elveţia – 82,8 ani, Japonia – 82,7 ani, Spania – 82,5 ani, Islanda – 82,4 ani, Italia – 82,4 ani, Franţa – 82,2 ani, Australia – 82 ani, Suedia – 81,9 ani, Israel – 81,8 ani, Norvegia – 81,4. Ţara noastră se află de poziţia 24 în cadrul Uniunii Europene din acest punct de vedere, cu o speranţă de viaţă de 74,5 ani (femei – 78,1 ani, bărbaţi – 71 de ani).

Sursa: Bursa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.