Spionii britanici doreau să-l „dopeze” pe Hitler cu estrogen

Spionii britanici plănuiau să strecoare hormoni feminini în mâncarea lui Adolf Hilter, pentru a-l face pe dictator mai putin agresiv, scrie The Independent. „Aliaţii sperau să poată introduce estrogen în mâncarea lui Hitler, pentru că acesta să devină mai feminin şi mai puţin agresiv”, spune profesorul Brian Ford, autorul volumului „Secret Weapons: Technology, science and the race ro win World War II”.

„Hitler avea degustători de mâncare, deci nu avea sens să se pună otravă în mâncarea lui, pentru că aceştia ar fi devenit victime. Hormonii sexuali sunt însă altceva. Ei produc efecte doar dacă îi iei luni de zile, aşadar nimeni nu şi-ar fi dat seama că hormonii se află în mâncare.”

Un alt plan al spionajului Aliaţilor prevedea exportarea în Germania a unor bombe ascunse în conserve de fructe. S-a avut în vedere şi aruncarea de lipici din avioane asupra trupelor germane.

Nici germanii nu au fost mai prejos. Naziştii se gândeau să otrăvească celebrii cârnaţi şi cafeaua, dacă pierdeau războiul, lăsând produsele în locuri în care puteau fi observate de soldaţii aliaţi. Contraspionajul german pregătise ţigări care ar fi dat spionilor aliaţi dureri puternice de cap, urmând apoi ca acestora să li se ofere o otravă sub forma unei aspirine de nerefuzat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.