Spitalul Militar, despre starea militarilor răniţi în Argeş

Cei șase militari răniți în accidentul din Argeş, care au ajuns la Spitalul Militar din Capitală, sunt în stare stabilă, unul dintre ei având nevoie de intervenţie chirurgicală, ceilalţi cinci fiind monitorizaţi.

„Considerăm ca cei şase militari nu au leziuni care să reprezinte pentru ei un risc vital, dar îi monitorizăm cu foarte mare atenţie”, a declarat directorul adjunct al Spitalului Militar, Mariana Jinga,

Cei şase militari au ajuns la spital cu politraumatisme şi au fost consultaţi de echipe multidisciplinare din cadrul unităţii medicale, arată sursa citată.

„Unul singur a necesitat operaţie, ceilalţi nu au avut nevoie. (…) Un pacient este internat la ordtopedie cu fracturi de oase lungi şi în această dimineaţă s-a intervenit chirurgical . Deja intervenţia s-a terminat şi pacientul este în stare bună. Intervenţia a decurs în condiţii foarte bune”, a precizat medicul militar.

Conform sursei citate, trei dintre cei şase militari sunt internaţi la Secţia de chirugie torcaică, ei având fracturi costale şi de stern, însă starea lor este bună, iar afecţiunile nu le ameninţă viaţa.

Medicul de la Spitalul Militar a mai spus că doi dintre cei şase militari au fost transportaţi la Bucureşti cu avionul, iar alţi doi pe cale terestră.

În urma accidentului de vineri seara, alţi trei militari au fost răniţi. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov şi unul la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” din Piteşti.

Un camion cu 13 militari aparţinând unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel a căzut, joi seară, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.