Sport pe săturate la TV

Fotbalul este o chestie la care aproape toată lumea se pricepe. Este sportul rege și aproape toată lumea i se supune. Aproape, pentru că unii au descoperit că mai sunt și alte sporturi. Unii, tot mai mulți în ultima vreme, au descoperit că, fără a fi neapărat nevoie să se dezică de fotbal, un meci de handbal poate fi la fel de captivant ca oricare alt derby fotbalistic. Și nu este vorba numai de handbal!

Începe să dea roade motto-ul sub care se desfășoară meciurile cu mingea mică: Handbalul sport național. Este adevărat că, în materie de handbal, românii au patru titluri mondiale, că le-am fost multora profesori și antrenori, dar tot atât de adevărat este că foștii noștri elevi ne-au depășit cu asupra de măsură. Bravo lor, dar noi am cam bătut pasul pe loc. Mai mult, ajunseserăm o cantitate neglijabilă în marile competiții internaționale.

Și pentru că nu se mai putea trăi doar din amintiri, handbalul românesc, cu precădere cel feminin, s-a urnit și, de câțiva ani buni, a devenit o forță a handbalului mondial și continental. Argintul cucerit acum 10 ani, la CM din Rusia, sau bronzul din acest an,la CM din Danemarca, și marele trofeu cucerit în acest an de fetele de la CSM București, la Budapesta, în turneul final al celor mai bune patru echipe continentale, sunt puntea pe care pășește handbalul feminin din România. O punte pe care începe să o pipăie, deocamdată timid, și echipele de băieți.

Concret și la zi, CSM București, după o victorie în fața rusoaicelor de la Rostov Don, 24-21, joacă azi, în deplasare, cu Midtjyland, o echipă pe care anul trecut a învins-o, tot în deplasare, cu 28-23. Meciul va fi transmis pe Digi 2, de la ora 19,30. Tot azi, dar pe Digi 3, se va juca, de la ora 15,00, și cealaltă partidă a grupei, Rostov Don- Gyor. Același canal, Digi 3, va transmite, de la ora 17,30, partida Dinamo – HBC Nantes, un meci în care campioana României pornește cu șansa a doua, francezii fiind cotați ca una din marile echipe ale Europei. Dar, ca și în fotbal, și aici mingea e rotundă, drept pentru care se speră într-un meci de excepție al dinamoviștilor. O eventuală și mult așteptată victorie i-ar putea relansa în lupta pentru calificare, după ultima partidă pierdută în Portugalia, la Braga, cu 34-32, când românii au ratat nu mai puțin de 4 lovituri de la 7 metri.

După aurul continental obținut la dublu mixt de Daniela Dodean și soțul ei, spaniolul Joao Monteiro, la Budapesta, se așteaptă ca tenisul de masă din România să-și confirme valoarea și în proba de simplu feminin, cu Elisabeta Samara, campioana en titre a Europei, sau în proba de dublu feminin, unde perechea Elisabeta Samara și Daniela Dodean sunt printre favoritele la titlul continental.

În fine, de la tenis de masă trecem la tenis. Monica Niculescu joacă azi, de la ora 16,00, pe Eurosport, pentru a treia oară finala turneului de la Luxembourg. Primele două, în 2011 și 2012, le/a pierdut șa Viktoria Azarenka și Venus Wuilliams. Cea de azi este cea de-a 7-a finală a carierei sale, două dintre ele (Floriannaopolis, 2013, și Guagnhzou, 2014) fiind adjudecate. De această dată, de cealaltă parte a fileului se va afla Petra Kvitova, locul 11 WTA. De menționat că monica s-a calificat și în finala de dublul, alturi de Patricia Țig.

Dar, pentru iubitorii tenisului, regalul va începe mâine, la ora 12,00, pe Digi 1, cu meciul Simona Halep – Madison Keys, partidă cu care se deschide, la Singapore, Turneul Campioanelor. Din Grupa Roșie, unde tragerea la sorți a repartizat-o pe Simona Halep, mai fac parte Angelique Kerber și Dominika Cibulkova. Din cealaltă grupă, numită Grupa Albă, fac parte Agneska Radwanska, Karoline Pliskova, Garbine Muguruza și Svetlana Kuznețova sau Joanna Konta, care încă își mai dispută, azi, dar nu direct, ci în turnee diferite, dreptul de-a se alătura celorlalte șapte campioane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.