S.R. Stănescu: Averea românilor se topeşte, în timp ce Kovesi spune poveşti de adormit copiii

Sorin Roşca Stănescu comentează pe blogul personal numeroasele reţineri şi arestări făcute de DNA în ultima perioadă.

Fostul liberal este de părere că acţiunea nu este altceva decât un spectacol, un foc de paie, şi că românii nu vor vedea recuperaţi banii furaţi, în urma „marelui jaf”, „în veci” .

S.R. Stănescu mai crede că scopul acestor demersuri este doar acela de a instaura frica şi că din aceasta uriaţă “sifonare” s-au îndestulat mai mulţi “borfasi locali”, care fac parte din servicii, cei mai multi dintre ei fiind intangibili.

Textul integral:

„In ciuda aparentelor, cei care sunt identificati si pusi la stalpul infamiei nu reprezinta decat plevusca. Si, cand spun acest lucru, ma refer la cat anume si in ce fel se recupereaza din marele jaf, care a avut loc impotriva avutiei publice, in ultimii douazeci si cinci de ani. In orice minut am dori sa observam un rezultat adevarat, vom descoperi ca uriasul spectacol la care asistam nu reprezinta decat un foc de paie. Romanii, in aceasta maniera, nu isi vor vedea, in veci vecilor, recuperate nici a mia parte din furturile carora le-au cazut victima.

Prima impresie pentru orice extraterestru care ar accesa canalele noastre de stiri este ca, intr-un stat numit Romania, se petrece un fapt de-a dreptul revolutionar. Ca o echipa de procurori curajosi, in frunte cu o distinsa doamna, Laura Codruta Kovesi, au luat, in fine, taurul de coarne. Si dau cu el de pamant astfel incat, la capatul intregii operatiuni, atunci si cand va exista un capat, vom avea o Romanie curata. In care omul si-ar putea lasa portofelul la coltul strazii, cel putin o saptamana, fara ca din el sa dispara ceva. Dimpotriva. Am putea gasi in plus dobanda. Si apoi, o generatie-doua, cu lectia invatata, ar omite sa mai fure clanta atunci cand pleaca de la servici.

Nu este oare adevarat ca nici cei mai temuti reprezentanti ai celor mai temute institutii ale statului nu scapa de bratul lung si drept al legii? Iata! Un prim-ministru a facut inchisoare. Un viceprim-ministru tocmai a iesit si se spune ca urmeaza sa se intoarca pentru un prezumtiv plagiat sau pentru o prezumtiva infractiune, numita „Loteria 2”. Cateva guverne se plimba si ele prin penitenciarele patriei. Si o buna parte din Parlament. Chiar si sefa mafiei din Parchet, pana mai ieri temuta Alina Bica, a ajuns sa fie luata cu hua, intr-un penitenciar de femei de la Targsor. Fostul presedinte al Romaniei sta si el in varful securii, fiindu-i pregatite cateva dosare voluminoase. Nici primul presedinte al Romaniei nu sta prea bine, pentru ca, iata, s-a redeschis dosarul Mineriadei. Sirena a sunat pana si la Banca Nationala a Romaniei, unde, pana una-alta, puternicul guvernator, Mugur Isarescu este cercetat de ANI. Cum s-ar spune, se afla in camera de decompresie. Tocmai a zburat si un cap al Curtii Constitutionale. Ca de altfel si unul dintre conducatorii CSM, care ce facea? Fise false de pontaj pentru colegii sai. Ca sa vezi! Creierul justitiei lucreaza la copy-paste. Si asa mai departe. Aceasta lista poate continua la nesfarsit, dar fara a-i omite pe majoritatea presedintilor de Consilii Judetene. Nu-i asa ca arata bine?

Nu este asa ca faimoasa operatiune „maini curate”, din Italia, este floare la ureche fata de deceniul rafuielii administrat de DNA-ul romanesc? Nu este adevarat ca pana si exigentii critici ai Romaniei au inceput sa-si faca cruci, mirandu-se de performantele „celei mai curajoase femei din lume”, cum a fost calificata doamna Kovesi de catre partenerii nostri de la Washington. Si, totusi, eu unul am indrazneala sa afirm ca asistam la un mare fas.

Principalul obiectiv al legii penale este cel de a apara viata, integritatea si avutia individului si a comunitatii in care acesta traieste. Are cineva sentimentul, in aceasta tara, ca este mai protejat decat in trecut? Sunt romanii mai siguri decat in trecut ca nu sunt supusi, de catre persoane certate cu legea, violentelor de tot felul? A scazut oare, in vreun fel, uriasa hemoragie la care asistam de douazeci si cinci de ani? Se fura mai putin de la stat? A fost recuperat, cu adevarat, ceva? Daca analizam rapoartele Curtii de Conturi a Romaniei, vom constata, fara a fi neaparat buni socotitori, ca anual se evapora din avutia publica, pe diverse cai, intre 10-20 miliarde de euro. La fel se intampla daca luam la rand marile domenii in care stim ca s-au savarsit infractiuni. In care au fost date marile si capitalele lovituri. Cum ar fi, iata, pentru a folosi un exemplu mai recent, faimoasele despagubiri incasate de samsari, ca urmare a asa-ziselor reconstituiri ale drepturilor de proprietate.

Ei bine, nu se recupereaza mai nimic si nici nu se previne mai nimic, in ceea ce priveste jaful viitor, intrucat nu acesta este scopul urmarit de tandemul SRI-DNA. Scopul este doar acela de a instaura frica, prim mimarea luptei impotriva marii coruptii si de crea locuri vacante in institutii cheie ale statului. Care urmeaza a fi ocupate de oamenii sistemului. Pur si simplu, asistam la un schimb total al garniturii de conducere si, total paralel cu angajamentele si cu eforturile pe care le face noua institutiei prezidentiala.

Banii jefuiti de la romani, probabil de ordinul a cateva sute de miliarde, in ultimii douazeci si cinci de ani, au plecat, in general, afara. De cele mai multe ori, in complicitate cu asa-zisii „asasini economici si financiari”, livrati, cu generozitate, Romaniei de catre partenerii nostri euroatlantici. Prin intermediul sau fara intermediul FMI si Bancii Mondiale. Din aceasta uriasa sifonare s-au indestulat, fireste, si o serie intreaga de borfasi locali. Cei mai multi dintre acestia sunt intangibili. Ei fac parte din servicii. Din serviciile secrete ale statului. Altii sunt, inca, dintr-un motiv sau altul, mentinuti deasupra apei de catre acestia, pentru ca, la nevoie, sa poata fi cineva sacrificat astfel incat, in spatele scenei, operatiunea sa continue, in timp ce spectatorii nauciti aplauda viitoarea presdigitatie. In baza principului vaselor comunicante, o buna parte din averea romanilor s-a topit.

Si se topeste in continuare. In timp ce o ascultam pe Laura Codruta Kovesi debitand, la televizor, povesti de adormit copiii”.

Sursa: corectnews.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.