S.R. Stănescu: Ce ar putea face acest congres? Să întoarcă mortul de la groapă?

Sorin Roșca Stănescu crede că un nou congres USL pentru reconfirmarea candidaturii lui Crin Antonescu la prezidențiale reprezintă o utopie.

USL nu mai există de facto, mai spune senatorul.

S.R Stănescu a declarat vineri seară, la B1 TV, că organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se decide candidatura lui Crin Antonescula alegerile prezidențiale, propusă de vicepreședintele PNL Florin Țurcanu, ar fi o absurditate.

„Acest congres este o utopie. Pentru a exista un congres USL ar trebui să existe trei congrese, unul PSD, unul PNL și unul PC. Numai în aceste condiții ar putea fi urmate de unul USL. Și ce ar putea face acest congres? Să întoarcă mortul de la groapă? Chiar dacă există un Guvern, în funcțiune USL nu mai există de facto. Nu doar în Ilfov și în alte județe ale țării, nu mai există nici la nivel central. Deci ar putea să facă? Nu se mai poate întoarce mortul de la groapă”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Botoşani, vicepreşedinte al PNL, a anunţat că va propune în viitoare şedinţă a conducerii liberalilor organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României.

„Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale”, a declarat Ţurcanu, citat de „Gândul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.