SRI cumpără lapte praf de 100.000 de euro

O unitate militară a Serviciului Român de Informaţii (SRI) vrea să cumpere câteva zeci de mii de kilograme de lapte praf. Instituţia are şi câteva cerinţe stricte, transmite Ziarulring.ro.

Reprezentanţii UM 0416 cer ca laptele praf să aibă „aspect de pulbere fină”, precum şi un „uşor gust de fiert”, dar, în acelaşi timp, plăcut şi dulceag. Cu alte cuvinte, laptele va şi fi aromat. Totuşi, aromele artificiale sunt strict interzise. „Produsul va fi obţinut din lapte proaspăt de vacă, normalizat prin pasteurizare şi deshidratare, fără adaos de conservanţi, aditivi, coloranţi, arome”, se mai arată în respectivul document oficial. În plus, laptele va avea 26% grăsime. Folosit ca… tratament Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, ne-a explicat motivul pentru care UM 0461 cumpără zeci de mii de kilograme de lapte praf. „Această cantitate de lapte praf este destinată personalului din toată ţara care lucrează în mediul toxic, conform reglementărilor în vigoare şi a normelor de hrană. Medii toxice sunt, de exemplu, anumite zone de tipografie, de arhivă, sunt anumiţi medici care lucrează în mediul toxic. Sunt categoriile prevăzute de lege”, ne-a declarat acesta.

Unitatea Militară 0461 a SRI îşi face provizii serioase de lapte pentru următorii doi ani. Mai precis, instituţia vrea să cumpere minimum 39.190, maximum 55.380 kilograme de lapte praf. Şi preţul pentru laptele destinat angajaţilor, pe care unitatea militară a SRI este dispusă să-l plătească, va fi unul pe măsură. În funcţie de cantitate şi de „nivelul creditelor alocate de la bugetul statului”, după cum se specifică într-un document oficial, va oscila între aproximativ 104.000 de euro şi cel mult 147.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.