SRI, în mare campanie de împachetare a publicului

După ce Alexandru Cumpănaşu a făcut spectacole nenumărate ajungând să-şi smulgă părul în direct şi să-şi încingă singur ochelarii pentru că legile “big brother” au căzut la CCR, pe Realitatea TV continuă campania pro SRI şi alte servicii.

La cunocutele amplificatoare Alexandru Căutiş şi Octavian Hoandră, Florian Bichir şi Bogdan Chirieac s-a adăugat însuşi Rareş Bogdan. Miercuri seara la “Jocuri de putere”, sub genericul “Jocuri periculoase” (adeseori şi din ce în ce mai periculoase pentru Cozmin Guşă, Lavinia Şandru şi Rareş Bogdan) au fost invitaţii şi greii de calibru ai filosofiei pro SRI. Profesorul Cristian Troncotă (cel care şi-a făcut cărţi din memoriile lui Eugen Cristescu şi Mihail Moruzov), jurnalistul Claudiu Săftoiu, pârât o vreme printre servicii şi retras în comentarii TV) şi nedesluşibilul Iulian Fota (zis ”Limbul englez”). Toţi patru au făcut un soi de tentativă de a spăla cu furtunurile şi cisternele valurile de sânge scurse pe caldarâm şi televiziuni din conflictul Elena Udrea – generalul SRI Florian Coldea. Cel mai sârguincios s-a dovedit a fi însă Rareş Bogdan (mai nou aflat în scurte pauze ale subiectului Loteria Naţională – oare de ce?). Patriotul de serviciu al naţiei a băgat motopompa şi a băgat mare, zicând că Elena Udrea a atacat ”cel mai important serviciu în latura sa militară”, că Elena Udrea ”începe să dea cu picioarele şi cu poşeta în latura militară a celui mai important serviciu din regiune”. De bună seamă că Rareş Bogdan a devenit imediat şi amplificatorul milioanelor de telespectatori (care la Realitatea TV, inclusiv aseară, nu depăşesc 100.000 de privitori). Şi ce i-au scris ”milioanele de telespectatori” lui Rareş Bogdan, vezi Doamne? ”Udrea să îi lase în pace pe Coldea şi pe Kovesi să se ocupe…” Că de ce şi pentru ce? Că ”tot felul de leliţe să arunce cu rahat în servicii” (între ghilimele se află chiar gândirea conducerii SRI şi a vioiului moderator pogorât din înălţimile intelectuale ale ziarului “Ziua de Cluj”.

Jocuri de putere sau Jocuri periculoase la Realitatea TV? De o vreme nouă de sună a propagandă SRI şi bambilici pe micul ecran. Şi a din ce în ce mai diluat jurnalism!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.