SRI şi fantoma lui Dulgheru (*)

Domnule general DUMBRAVĂ,

Numele meu este Opinia Publică.

M-am născut în anul 1989, luna decembrie, ziua 21, în Bucureşti, la kilometrul zero al capitalei României, din spuma sângelui scurs din trupurile copiilor striviţi de tancurile unei Armate, despre care ni s-a spus că a apărat o revoluţie. O revoluţie pe care nu o făcuse nimeni, dar de care propaganda neocomunistă avea nevoie, fiindcă revoltele populare nu aveau cum să legitimeze doar o schimbare la faţă a dictaturii abia înlăturate.

Din acea „minciună mare cât secolul” (Michel Castex, „Une mesonge gros comme le siècle. Roumanie, historie d’une manipulation” [„O minciună mare cât un secol. România, istoria unei manipulări”]) avea să se nască şi noua justiţie, al carei înalt demnitar militar dumneata ni te înfăţişezi public, pentru a ne ţine tot mai lungi şi îngrijorătoare pledoarii, drapate în ciornele unor viitoare rechizitorii.

Dumneata, domnule degeral Dumbravă, chiar crezi cu tărie în tot ceea ce lansezi în spaţiul comunicării publice?!

Eu, Opinia Publică, am tot dreptul la circumspecţie în faţa afirmaţiilor unui reprezentant al funcţiilor secrete ale unui stat incapabil să convingă Uniunea Europeană că a învăţat abecedarul democraţiei.

Comparând SRI-ul cu sistemul imunitar al societăţii, l-aţi citat pe Virgil Măgureanu, fără să puneţi ghilimelele şi să indicaţi sursa. În drept, asta se încadrează ca faptă de furt din proprietatea intelectuală a altuia. Dar nu pentru acest motiv vi se adresează Opinia Publică.

Opinia Publică devine tot mai rezervată faţă de SRI după multiplele recidive ale trăsnitelor declaraţii ale generalului Mitică Dumbravă. Declaraţii demne doar de un succesor în metehne al torţionarului Mişu Dulgheru.

Domnul Opinia Publică, “Alex Platon”, un pertinent şi extrem de avizat comentator doreşte să Vă complinească lipsurile din cultura profesională, dar şi absenţele de la cursul de iniţiere în ale democraţiei, atunci când spune: “Reamintesc servicii similare cu SRI-ul d-lui Gral. Dumbravă, din istoria mai recentă, care şi-au arogat şi rolul de a «vindeca societatea»: Gestapo, NKVD (CEKA), Siguranţă (Cristescu), Securitatea, Agenţii lui Papa Doc (Haiti), Khmerii Roşii , Gărzile revoluţionare (Iran, Turcia, Statul Islamic) şi SAVAK (în Iranul lui Shah Pahlavi) şi BRAC (în Cuba lui Fulgencio Batista), care toate erau «echipate», inclusiv cu beciuri, maşini infernale de tortură şi asigurau tot lanţul tehnologic de la «suspect» la cadavru şi/sau urna cu cenuşă .

SAVAK şi BRACA au fost organizaţii criminale care şi-au ucis propriile popoare. Ambele construite de americani şi în folosul lor (ca şi actualul SRI). Amândouă au primit ce-au meritat . Pentru că istoria e fluidă. Şi lucrurile se schimbă adesea, în binele popoarelor! Şi hitleriştii şi prigonitorii îşi primesc pedeapsa şi «răsplățile». De la popor şi de la oamenii pe care altădată îi chinuiau şi îi batjocoreau, cu bestialitate.

Curat vindecat! Nu mai contează că se calcă legea siguranţei naţionale şi… reface vechea securitate.”

O voce din Opiia Publică, ce semnează “FBI”, marchează: “D-le Dumbravă, expunerile dumneavoastră publice dovedesc lipsă de tact şi diplomaţie şi nu numai. Se pot comenta multe aspecte dar din nefericire NEGATIVE la adresa dumneavoastră şi a instituţiei din care faceţi parte. Este adevărat că e vorba de ceva ce nu există în tagma dumneavoastră profesională, din păcate”.

Beţia puterii”, vă trage de atenţie Opinia Publică “Mitru”, este cumplită şi produce o mulţime de efecte negative şi mai multe victime, mai mult sau mai puţin colaterale. Ca să-l citam pe N.S. Hrusciov «Poţi renunţa la orice – la ţigări, la alcool, la femei, la absolut orice dar niciodată la putere»”.

Prestaţia dumneavoastră, domnule general, l-a determinat pe ”Lucifer” să cugete că “SRI este prea bine dezvoltat încât a devenit o monstruozitate instutuţională. Este principala instituţie acuzată de poliţie politică. După părerea mea bugetul SRI trebuie redus la jumătate iar personalul trebuie redus cu 75%. Deja avem agenţi SRI mai mulţi ca Anglia, Germania şi Franţa la un loc. În definitiv, ce fac «băieţii» ăştia? Pentru ce iau ei banii de la buget? În afară de supravegherea populaţiei ca să găsească infractori pe care, întîi să-i şantajeze şi apoi să-i bage la puşcărie, nu ştiu ce fac. Spioni străini nu prind, terorişti nu prind (au avut unul şi l-au făcut scăpat…), ungurii şi ţiganii îşi fac de cap, hoţii din bănci ne jecmănesc, statul ne jecmăneşte şi ne umileşte. Deci, pentru ce să-i plătim pe băieţii ăştia?“.

Decât să daţi asemenea idei, nu mai bine tăceaţi, domnule Dumbravă?

Opinia Publică “Khalidassa” observă, pe bună dreptate, că ”… anticorpii pot agresa propria structură de suport. Boala autoimună, care provoacă decese în procentaj ridicat”.

Opinia Publică “Oana” vă întreabă: “Unde a fost SRI şi DNA în anii în care economia României a fost distrusă? Despre ce însănătoşire este vorba dacă societatea este în comă prelungită? O adunătură de nemernici autohtoni şi străini au distrus o ţară, o naţiune. Unde erau când se furau miliarde de euro şi fabricile ajungeau la fier vechi?”. Unde să fie, ce să facă, dacă primul director al SRI era chiar el însuşi, foarte ocupat cu dezmembrarea şi încărcarea pe vapoare a Fabricii de vehicule de teren “ARO“ din Câmpulung Muscel? “Erau la furat, ţineau de saşe!”, răspunde Opinia Publică a lui “Dănuţ”.

O voce anonimă din Opinia Publică, această regină a democraţiei, dar care, din păcate, nu domneşte nicăieri, concluzionează, în notă de brutal umor: “Vedeţi că de la un timp bizonii încep să gândească ? :)) Nasol pt. SRI. Părerea mea . 🙂 Să fii iubit de DNA, generale! :)“.

Mai rămâne, domnule general Dumbravă, să procedaţi clandestin la identificarea numitei “Opinia Publică” şi să-i adresaţi o exemplară instrucţie penală pentru folosirea computerelor personale neînmatriculate la UM 0198 Bucureşti, ultraj contra funcţiei şi gradului comandantului acesteia, instigare la nerespectarea autorităţii, compromiterea credibilităţii instituţiilor apărătoare ale statului în poziţie de drepţi etc. etc.

“Opinia Publică”

(*) Colonelul Mişu Dulgheru (Dulbergher) a fost primul şef al Direcţiei Anchete Penale din Direcţiunea Generală a Securităţii Poporului

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.