SRI va prelua și Hotelul Maria din Băile Olăneşti

SRI, care a primit de la Guvern la sfârşitul anului trecut Palatul Olăneşti, folosit în regimul comunist de Nicolae Ceauşescu, va prelua în administrare şi Hotelul Maria din Băile Olăneşti, construit de către RA-APPS în 2008, relevă un document obţinut de Mediafax.

Hotelul de trei stele, aflat în proprietatea RA-APPS și care era folosit pentru turism, va fi cedat la solicitarea SRI.

„Având în vedere importanţa specificului activităţii Serviciului Român de Informaţii în domeniul informaţiilor privitoare la siguranţa naţional a României, parte componentă a sistemului naţional de apărare, se impune asigurarea condiţiilor materiale ale acestui proces. În urma unei analize întreprinse de structurile abilitate ale SRI, a fost identificat Hotelul Maria din Băile Olăneşti. Printr-o adresă din 18 martie 2014, SRI a solicitat transmiterea în administrare a Hotelului Maria şi a construcţiilor-anexe. Hotelul şi construcţiile corespund cu necesităţile specificului de activitate a SRI în ceea ce priveşte informaţiile referitoare la siguranţa naţională”, se arată în document.

Pe site-ul unităţii se arată că Hotelul Maria este situat în staţiunea Băile Olăneşti, în incinta Complexului „Palat Olăneşti” (Vila lui Ceauşescu), departe de aglomeraţia oraşului, având avantajul unui amplasament într-o zonă liniştită, aerisită şi plină de verdeaţă şi reprezentând cea mai bună variantă atît pentru cazare în staţiune, cât şi pentru vacanţe de vis sau întâlniri de afaceri (conferinţe, simpozioane, team building-uri).

Hotelul are o capacitate de 42 locuri de cazare dispuse în 17 camere duble şi 4 apartamente dotate cu TV, aer condiţionat, minibar, Internet.

Hotelul şi construcţiile-adiacente vor fi transmise cu plată, dar la valoarea de inventar, iar banii vor fi achitaţi din fondurile alocate SRI de la buget, în termen de patru ani, în rate anuale egale.

Personalul care deserveşte în prezent hotelul va fi preluat de SRI pe bază de evaluare sau va rămâne angajat la RA-APPS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.