SRS: Îl suspectez pe Ghiţă de deficit de inteligenţă

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă vrea ca serviciile secrete să poată intercepta cartelele telefonice pre-plătite. Iniţiativa sa a fost primită cu ironie de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Într-o intervenţie la Realitatea TV, acesta a declarat că nici el, dar nici colegii săi liberali sau social-democraţi nu vor susţine o astfel de iniţiativă întrucât niciunul din ei „nu suferă de deficit de inteligenţă”.

Sebastian Ghiţă spune că, atunci când cineva va cumpăra o cartelă pre-plătită, va trebui să prezinte mai multe informaţii pesonale, printre care şi codul numeric personal. Dacă, ulterior, un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acelei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul cartelei.

„Eu nu-l suspectez pe domnul deputat Sebastian Ghiţă că s-a pus în slujba unor interese pe care le are SRI şi vrea să ducă o comandă până la capăt, având în vedere că domnia sa e greu de presupus că ştie să scrie un articol de lege. În schimb, îl suspectez de deficit de inteligenţă, pentru că este la mintea cocoşului faptul că oricine poate cumpăra aceste cartele preplătite şi oricine le poate da mai departe. E foarte simplu ca un virtual terorist, dacă doreşte să vorbească de pe asemenea cartele şi să nu se ştie cine este, este suficient să dea bani unui om al străzii care are buletin şi să-şi cumpere cartele Prepay. Iniţiativa mi se pare imbecilă, înainte de a judeca în ce măsură este sau nu împotriva drepturilor cetăţeanului”, a spus Sorin Roşca Stănescu, la Realitatea TV.

Întrebat dacă va susţine iniţiativa lui Ghiţă, senatorul PNL a răspuns: „Personal nu voi susţine niciun fel de iniţiativă care încalcă drepturile omului, dar nu voi susţine nici vreo iniţiativă care suferă de acest deficit de inteligenţă pe care l-am semnalat. Dar pot să vă spun că, în acest caz, am convingerea că nici PNL nu va susţine o asemenea iniţiativă şi bănuiesc, pentru că îi cunosc, că nici majoritatea membrilor PSD, pentru că majoritatea membrilor PSD nu suferă de deficit de inteligenţă.”

„Domnia sa (Sebastian Ghiţă, n.r.) vrea să ne lămurească că această iniţiativă legislativă face parte din panoplia luptei eroice a SRI împotriva terorismului mondial. Dar mi-e greu să cred aşa ceva pentru că am văzut până acum cam ce fapte de terorism au fost descoperite de SRI şi cum marii terorişti descoperiţi de SRI au fost împachetaţi şi trimişi în ţările de origine, nicidecum la Guantanamo”, adaugă jurnalistul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.