S.R.Stănescu: Victor Ponta a fost prezent prea târziu în zonele calamitate

Sorin Roșca Stănescu transmite miercuri, într-un comunicat de presă, că guvernul s-a a arătat incapabil să acționeze așa cum ar fi trebuit, în condițiile în care zeci de localități au fost afectate de inundațiile din ultimele zile.

Senatorul liberal transmite, de asemenea, că regretă faptul că premierul nu și-a amânat lansarea la prezidențiale, așa cum i-a solictat PNL, în condițiile în care chiar zona geografică în care avea loc evenimentul se confrunta cu un dezastru natural.

„Partidul Naţional Liberal îşi exprimă profunda compasiune pentru suferinţele oamenilor care, în aceste momente, se luptă cu revărsarea apelor. Mulţi dintre aceştia pierzându-şi locuinţele. Transmitem condoleanţe familiilor victimelor. În acelaşi timp, regretăm că premierul României, domnul Victor Ponta, a refuzat să dea curs solicitării noastre de a amâna lansarea festivă a candidaturii sale, la Craiova, în prezenţa a cinci mii de susţinători, în condiţiile în care, chiar zona geografică în care are loc evenimentul se confrunta cu un dezastru natural, în faţa căruia Guvernul s-a dovedit a fi incapabil să acţioneze într-un mod cât de cât corespunzător.

Din contribuţiile românilor au fost cheltuite anual sume uriaşe de bani pentru crearea unor sisteme de avertizare timpurie privind revărsarea apelor, astfel încât autorităţile să poate lua, din timp, cuvenitele măsuri, iar populaţia să poate fi evacuată înainte de a fi prea târziu. Solicităm declanşarea unei vaste şi exigenţe operaţiuni de verificare a modului în care au fost câştigate licitaţiile pentru aceste lucrări şi a felului în care au fost ele executate.

Încă o dată, solicităm Guvernului Ponta să înteprindă toate eforturile pentru limitarea consecinţelor dezastrului natural, pentru prevenirea pierderii unor noi vieţi omeneşti şi pentru susţinerea financiară şi logistică a sinistraţilor.
Domnul Victor Ponta a fost prezent, prea târziu, în zonele calamitate, transformând vizitele efectuate, mai mult cu barca, într-un spectacol jalnic, declarând că nu există nicio victimă în timp ce, iată, avem deja două şi, de asemenea, a ajuns prea târziu în mijlocul simpatizanţilor săi pentru că nu a ţinut cont, dacă nu de avertismentul şi de solicitarea PNL de a-şi amâna lansarea candidaturii, cel puţin de avertismentul, deosebit de violent, dat de natura dezlănţuită.

Pe de altă parte, se poate afirma că domnia sa, în timp ce ajunge prea târziu acolo unde românii au nevoie de Guvern, încearcă să ajungă mult prea devreme, mai devreme cu mulţi ani, într-o funcţie în stat, pe care nu o merită.
Ne exprimăm, de asemenea, compasiunea şi faţă de cei cinci mii de membrii PSD convocaţi la un uriaş miting electoral, transformat în bâlci, într-un moment nepotrivit şi de către un candidat nepotrivit pentru rolul pe care doreşte să-l joace în România”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.