Stafidirea Partidului Mișcării Populare

Demisia lui Teodor Baconschi din PMP are hazul ei. Curtenitor până la servilism cu Elena Udrea sau cu Elena Băsescu, cultul de la PMP s-a trezit că nu prea este loc de panseurile și bățoșeniile sale. Înainte, în PDL, mai conta cât de cât. Reprezenta detașamentul de intelectuali de strânsură ai partidului. Era și el printre aceștia, la care se adăuga contribuția serioasă adusă la purcoiul de voturi obținute de Traian Băsescu la Ambasada Română din Franța.

În PMP, pe neașteptate, Teodor Baconschi s-a trezit la realitate. Şi-a dat seama că nu este o personalitate care să o inhibe pe Nuți, că nu are decât să stea drepți când Elena Udrea pune mâinile în șold. Şi că nici program nu există.

Una peste alta, dincolo de ambâțul președintelui de a face Coanei Joițica un partid nu prea mai este mare lucru. Un bilețel roz scos din poșeta n sau n+1 se dovedește a fi prea puțin. Şi operă politică, și strâmbă, și ideologie, și ținută morală pe un peticel roz scos la comandă!

Mare brânză pentru o trăgătoare de sfori și mai nimic pentru un partid cu tocuri și rujuri în exces.

Demisia lui Teodor Baconschi și acreala unui isteric de la Cluj fac doar umorul situației. Partidul Mișcarea Populară, inventat la Cotroceni pentru a da madamei o jucărie si pentru a pregăti președintelui o preocupare politică după debarcare, se smochinește cu fiecare zi care trece. Mai pierde un om, o idee, o oportunitate de a face o alianță. Se duce pe copcă.

În loc să-l ajute pe Traian Băsescu, îl înfundă. Devine un argument în defavoarea sa. Indică fără putință de tăgadă sforăriile pe care acesta le-a gândit și dirijat de la Cotroceni. Eu unul cred că este mult mai amestecat în scandalul Bercea Mondial decât pare. El a dirijat spargerea PNL și tot de acolo tot el a dirijat nașterea acestui grupuscul politic pârlit și blond.

Acum, în înghesuiala enormă în care se află Traian Băsescu, PMP-ul se micșorează ca pantalonașii de copil cretinel uitat în ploaie, mai pleacă unul, mai zice ea una, mai aflăm câte ceva din afacerile lui Cocoș.

Cu fiecare zi din scandalul Bercea Mondial, PMP-ul Coanei Joițica dispare după creasta dealului din zare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.