Stânga, dreapta? Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii

Doar câteva scurte observaţii după evenimentul regizoral de ieri, când PNL şi PDL au aprobat fuziunea într-un congres extraordinar.

Pe de o parte, dacă vrei să fii pozitiv, zici, da domnule, e bine, se mai limpezesc apele.

Pe de altă parte, n-ai crede nici tu ce spui fiindcă ştii bine că la prima ocazie vor începe din nou dezertările dintr-o parte într-altă.

Ce am văzut de fapt ? Un fel de ONG cvasi-inexistent Iniţiativa România Liberală, până acum o luna ţărănist, un partiduleţ FC şi două partide PNL şi PDL unindu-se în jurul ideii: jos PSD. O recapitulare a istoriei recente, pe care n-am s-o reiau, ar arăta că fiecare a colaborat cu PSD mai mult sau mai puţin, deci nici vorbă de doctrine şi alte bazaconii.

Nu că ar fi adversarii mai buni. De partea PSD sunt nişte formaţiuni, PC+UNPR, la fel de inexistente care au colaborat şi ele cu partea dreaptă în varii momente politice.

Unde vine partea comică: cine a făcut cele mai puternice spume la gură ieri? Eternii îndrăgostiţi, Udrea şi Ponta. Prima, preşedintă al unui partid în plină dezintegrare, filiale întregi trecând la noua construcţie, s-a trezit bocind la “înmormântarea PDL”, partid pe care Băsescu s-a chinuit atât de mult să-l rupă pentru ea. Al doilea, dr. Viorel Victor Ponta, preşedinte wannabe şi şef al celui mai mare partid – ţi-e şi jenă să scrii asta – , fiindcă altceva nu are în minte: Băsescu, băsiştii şi aşa mai departe. Cu o menţiune specială pentru limbajul de mahalagiu crizat al junei speranţe PSD.

Totul a fost doar un circ ieftin la care, în următoarea perioada vor mai contribui încă 1001 de clowni: viitoarea candidată independentă Monica Macovei, cumpărătorul de partid ecologist CAPTăriceanu, candidatul psiho-pupu Ghişe, plus cine mai ştie ce mai inventează băieţii.

Încă 4 luni de scandal şi circ pentru prostime şi, din ianuarie 2015, sub noul preşedinte, oricare ar fi acesta, reîncepe aceeaşi mizerie: iarăşi se vor reorganiza partidele, spectrul, doctrinele sub măreaţă deviză a interesului naţional care, pentru pulime, sună fix aşa: vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot că proștii.

Sursă: Politicata.wordpress.com

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.