Statuia lui Traian gol-puşcă îi oripilează pe trecători

Scandalul statuii lui Traian, nud, cu lupoaica în braţe, realizată de sculptorul Vasile Gorduz şi amplasată pe treptele Muzeului Național de Istorie, continuă. Reacţiile publicului la vederea acestei statui sunt diferite, scrie adevărul.ro.

Unii îşi fac cruce şi trec mai departe, alţii râd în hohote şi se fotografiază alături de statuie, alţii spun că este ceva grotesc, iar părinţii care trec cu copiii lor pe-acolo acoperă de cele mai multe ori ochii micuţilor cu mâna.

Dar sculptura nu este unică, autorul realizând încă două lucrări asemănătoare. Una dintre „ciudăţenii” se află la Roma, dar este amplasată mai discret, nu chiar în văzul lumii, aflându-se în curtea Academiei di Romania, la Roma şi este amplasată acolo de 20 de ani. Nu este însă finisată.

Un alt exemplar se află la Sevilla. Construcţia este identică, dar este aşezată pe un soclu înalt, într-o zonă de la marginea oraşului, pe o alee îngustă, între doi portocali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.