Statul, din nou bun de plată pentru gafele magistraților

Omul de baza al fostului sef al DNA Daniel Morar, fostul sef al Serviciului Tehnic (biroul de ascultari) al parchetului anticoruptie, procurorul Nelu Ciobanu, l-a trimis in judecata pe inspectorul principal de politie Viorel Calmanovici de la Sectia 8 Politie, pentru mita si sustragere de inscrisuri. Recent, din cauza acestui procuror, dar si a trei judecatori de la Inalta Curte (Ioan Griga, Silvia Marica si Madalina Buta – din care unii s-au pensionat), statul roman a fost obligat de Curtea de Apel Bucuresti, la 26.06.2013, la plata a 1.350.000 lei daune morale (peste 300.000 euro) pentru trimiterea nejustificata in judecata, condamnarea fara probe a lui Viorel Calmanovici, care a executat 2 ani si 3 de luni de detentie fara sa fi comis vreo fapta penala, potrivit luju.ro.

Nevinovatia lui Viorel Calmanovici a fost recunoscuta de Curtea de Apel Bucuresti la 10 februarie 2011 si de Inalta Curte, in recurs, la 7 octombrie 2011, ca urmare a unei reviziuiri admise ca afect al condamnarii Romaniei de CEDO de la Strasbourg in cauza „Calmanovici vs. Romania”, conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.