Statul Islamic a pătruns în muzeul din orașul sirian Palmira

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a cucerit în această săptămână faimosul oraș antic Palmira, au pătruns joi în muzeul din oraș, dar nu a distrus prețioasele artefacte, a declarat sâmbătă șeful antichităților siriene, Maamoun Abdelkarim, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Oficialitatea siriană a mai spus că SI și-a înfipt steagul pe acoperișul citadelei construite de mameluci în secolul al XIII-lea, care domină orașul antic. Jihadiștii, care au cucerit joi orașul, au intrat în aceeași zi în muzeu, „au făcut bucăți replicile din ghips care reprezentau oameni care au trăit acum 100.000 de ani și s-au întors vineri, au blocat ușile și și-au pus oameni de pază în fața” muzeului, a declarat Abdelkarim într-o conferință de presă la Damasc, adăugând că are aceste informații de la locuitori ai orașului Palmira.

El a insistat că „n-a mai rămas aproape nimic în muzeu”, situat în oraș, în afara sitului arheologic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.