Statul Islamic, acțiune șocantă

Gruparea teroristă Statul Islamic a închis toate vanele barajului de la Ramadi, de pe Eufrat, întrerupând aprovizionarea cu apă a zonelor din estul provinciei Anbar, a declarat marți un oficial irakian, pentru agenția turcă de presă Anadolu.

Statul Islamic a preluat controlul asupra barajului din Ramadi, oraș situat la vest de Bagdad, ceea ce a antrenat o scădere a nivelului apelor fluviului Eufrat și a provocat o întrerupere a aprovizionării cu apă a regiunilor Khaldiyah și Habbaniyah, la est de Ramadi, două dintre puținele regiuni controlate de guvernul irakian în provincia Anbar, potrivit consilierului pentru securitate al guvernatorului din Anbar, generalul Abdulaziz Khalaf al-Tarmuz.

„Prin blocarea aprovizionării cu apă a acestor zone, Statul Islamic încearcă să ucidă populația din Khaldiyah și Habbaniyah lăsând-o fără apă sau o forțează să fugă din aceste regiuni”, a spus generalul Al-Tarmuz, avertizând asupra pericolului unui exod al populației din zonă.

Acesta a făcut apel la lansarea unei operațiuni militare în vederea preluării controlului asupra barajului sau a unui atac aerian care să deschidă o vană pentru a permite apei să curgă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.