Statul Islamic confirmă lichidarea ”numărului doi” din ierarhia sa într-un raid american

Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Statul Islamic, El Abou Mohamed al-Adnani, a confirmat, marți, informația difuzată, în august, de SUA, potrivit căreia ”numărul doi” al SI, Fadel Ahmad al-Hayali, a fost ucis în ziua a 18-a a lunii respective într-un raid aerian american lângă Mossul, în Irak, în timp ce se afla într-un vehicul împreună cu un alt responsabil al organizației jihadiste, transmite Relitatea.net citând Agerpres.

„America s-a bucurat de moartea lui Abi Moutaz al-Qorachi, pe care a prezentat-o ca pe o mare victorie. Nu vreau să-l plâng pe cel a cărui unică dorință era de a muri în numele lui Dumnezeu… El a condus oameni și a lăsat în urma lui niște eroi care, cu ajutorul lui Dumnezeu, îi vor face rău Americii”, a spus al-Adnani, fără a preciza cum anume a fost ucis ‘numărul doi’ din SI .

La acea dată, Casa Albă a precizat că Hayli era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme, explozibili, vehicule și indivizi între Irak și Siria, două țări în care SI deține controlul asupra unor vaste teritorii. Casa Albă l-a prezentat ca ‘principal adjunct’ al șefului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, precizând că acesta era responsabil pentru operațiunile SI în Irak.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.