Statul Islamic lovește din nou

Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat duminică o înregistrare video care prezintă uciderea a două grupuri de creștini etiopieni de către jihadiști în Libia, informează AFP, DPA și Reuters, citate de Agerpres.

Înregistrarea video de 29 de minute, publicată pe site-urile jihadiste, prezintă un grup de cel puțin 12 bărbați decapitați pe o plajă și un alt grup de 16 bărbați împușcați într-o zonă pustie. Victimele sunt prezentate în înregistrarea video drept membri ‘ai bisericii etiopiene inamice’.

Cei 12 bărbați, îmbrăcați în costume portocalii, sunt duși pe o plajă înainte de a fi obligați să se întindă pe jos și decapitați cu un cuțit. În același timp, într-o zona pustie, 16 bărbați îmbrăcați în costume negre sunt împușcați de aproape.

Un bărbat îmbrăcat în negru vorbește limba engleză, în timp ce ceilalți călăi, câte unul în spatele fiecărui prizonier, sunt îmbrăcați în uniforme militare și sunt tăcuți. Toți poartă măști.

Imaginile cu execuțiile încheie înregistrarea video de 29 de minute. Mai înainte, se pot vedea bărbați prezentați drept creștini sirieni explicând că jihadiștii le-au oferit posibilitatea de a converti la islam sau de a plăti o sumă de bani, ei alegând să dea bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.