„Statul român trebuie să plătească, nu contează de unde”

Potrivit avocatului moștenitorilor operei „Cumințenia Pământului”, Bogdan Grabowski, statul român trebuie să plătească la 31 octombrie 11 milioane de euro pentru Cumințenia Pământului chiar dacă nu se vor strânge bani din donații.

„Statul român s-a angajat și contractul este semnat”, a declarat Bogdan Grabowski. „Banii trebuie plătiți, indiferent de unde vin ei, pe 31 octombrie.

Proprietarii și ministerul au un acord cu privire la acest drept de preempțiune în care scrie că statul român va da 11 milioane de euro necondiționat. La 31 octombrie, toți banii trebuie plătiți”, a mai spus avocatul, potrivit ziare.com.

În septembrie, Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuși a fost evaluată la 20 de milioane de euro, însă proprietarii lucrării au acceptat 11 milioane pe ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.