Steaua îşi cam taie craca de sub picioare

Deşi meciul cu Muntenegru, extrem de important (dar nu şi înspăimântător), bate la uşă, atenţia iubitorilor de fotbal a fost reţinută de ultimele partide din etapa a 6-a şi de autodecimarea Stelei. Le luăm pe rând şi notăm că CSU Craiova a învins Viitorul cu 2-1, la capătul unui meci apreciat ca spectaculos, Astra s-a chinuit din greu cu FC Voluntari, scor 1-1, pentru ca etapa să se încheie cu o partidă cu adevărat spectaculoasă, FC Botoşani – ASA Tg. Mureş, 4-2, după ce oaspeţii au condus cu 2-0. A fost etapa în care Steaua a făcut rocada cu Dinamo (doar 1-1 cu Gaz Metan Mediaş) în fruntea clasamentului, iar Craiova şi Botoşani s-au înfipt de urgenţă la caşcavalul poziţiilor fruntaşe. Altfel spus, a fost o etapă care a mai limpezit apele în amărâtul nostru campionat.

Cu precizarea că în seara asta se va disputa şi restanţa din prima etapă, CSMS Politehnica Iaşi – Steaua, partidă în care elevii lui Reghe ar putea înregistra primul insucces, să trecem la punctul doi, la autodecimarea Stelei, adică motivul pentru care credem că Steaua va fi învinsă. Este de presupus că, după plecarea lui Stanciu la Anderlecht şi anunţul că alţi patru fotbalişti sunt ca şi transferaţi – Cojocaru, la Crotone (divizia B, Italia), Toşca, la Pescara, Adi Popa, la Ludogoreţ sau în Turcia, iar Hamroun în Qatar sau la Sparta Praga -, coeziunea de până acum se va diminua. Nu mai vorbim de inconfortul psihic al celor rămaşi, deşi staff-ul a anunţat transferul unui portar de marcă, Eduard Stăncioiu, şi a doi fotbalişti cu bune cărţi de vizită în campionatul nostru, Antonio Jakolis şi Wilfred Moke. Numai că, până la integrarea acestora, greul va fi dus de echipa pe care liderul o va alinia, probabil, în seara asta: Niţă – Simion, Tamaş, Mitrea, Momcilovici – Bourceanu, Muniru – Aganovici, Boldrin, Hamroun – De Amorim. Echipa nu arată rău, dar ea este mult subţiată în perspectiva meciurilor pentru Europa League, cele în care nu numai fanii Stelei îşi puneau şi încă îşi mai pun mari speranţe. Este limpede şi clar pentru toată lumea că banii au luat-o înaintea fotbalului. Pentru patroni, e bine. Pentru echipele de club din România, nu. Bine ar fi să ne înşelăm, dar se vede cu ochiul liber că Steaua şi-a cam tăiat craca de sub picioare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.