Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul îi cheamă la vot pe români

Cum ar fi fost dacă oştenii lui Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul nu s-ar fi prezentat la întâlnirile cu armatele Imperiului Otoman, cum ar fi arătat România azi şi ce ar fi fost românii dacă, în anumite momente ale istoriei, s-ar fi declarat scârbiţi şi ar fi preferat ca, în loc să se implice, să rămână acasă?

Acesta este leitmotivul campaniei „Vino la vot” lansată în urmă cu cinci zile de Asociaţia Pro Democraţia.

Pînă în acest moment, în afară de mesajele de îndemn postate pe Facebook, campania constă în două videoclipuri şi două imagini trucate.

Într-un videoclip sunt doi actori care îi „joacă” pe Mihai Viteazul şi Baba Novac, iar în celălalt apar personajele Ştefan cel Mare şi un aprod. Explicaţiile oferite de „secunzii” domnitorilor sunt amuzante, în special pentru că fac o paralelă cu situaţii din zilele noastre.

Deşi beneficiază de serviciile agenţiei Leo Burnett, campania „Vino la vot” a adunat pe Facebook doar 3.140 de like-uri şi puţin peste 2.000 de share-uri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.