Stenograme cu fostul ministru al Mediului, Attila Korodi

Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat şi filat, la cererea DNA, în dosarul retrocedării ilegale de păduri, după ce unii inculpaţi ar fi încercat prin intermediul sau să ajungă la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care să-i conducă la şeful Romsilva, demersul nefiind însă finalizat, relatează Mediafax.

Sursele citate au precizat că interceptarea ar fi fost justificată prin faptul că acesta a fost apelat telefonic de unul dintre inculpaţii din dosar, care a aflat miza afacerii legate de retrocedări de păduri şi a încercat să apeleze la cunoştinţele pe care le avea.

„În cadrul acestui din urmă grup, format din Iacob Sorin Ioan, Kadas Iosif şi Matasel Ioan, rolurile sunt împărţite astfel: Iacob Sorin Ioan este specialist în terenuri forestiere şi finanţator al grupului, Matasel Ioan este specialist în terenuri agricole, iar Kadas Iosif are foarte multe conexiuni în lumea masonilor şi printre cei mai importanţi oameni politici din UDMR (Laszlo Borbely, Verestoy Attila, Kovacs Attila, Attila Korodi etc.). Din dorinţa de a nu pierde oportunitatea unui câştig mare de bani, fiecare dintre membrii grupului a încercat să-şi aducă contribuţia, apelând de urgenţă la toate cunoştinţele posibile”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriul din dosarul retrocedării ilegale de păduri.

În acelaşi document, anchetatorii redau şi interceptarea unei discuţii din 28 august 2014, între Kadas şi Korodi, precum şi o serie de mesaje ulterioare discuţiei:

„M: Alo?
Kadas (K): Cu respect, domnule ministru. KADAS sunt, de la Brasov. Acum sunt in Hanovra…
M: Buna ziua. Va rog…
K: As dori… am o rugaminte… Ati putea sa primiti doi prieteni… am eu o treaba si sa va spuna dumneavoastra…
M: Prea curand, nu… Luni.
K: Deci nu prea curand… A, deci si dumneavoastra sunteti plecat. Ok. Pai concediu placut in continuare si dumneavoastra…
M: Multumesc.
K: Cu respect! La revedere!
(…)
Buna dimineata. Domnule Ministru. Daca treceti prin Brasov va rog sa-mi spuneti ca sa ne intalnim pentru 3 minute. Kadas Joska
(…)
Sunt in Bucuresti deja
(…)
Multumesc. Eventual cand va veti intoarce? Pot spera?
(…)
In principiu miercuri
(…)
Multumesc. Pot sa va trimit un sms miercuri dimineata in jurul orei 9AM?
(…)
Da „.

……

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. În dosar au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane. La finalizarea acestei anchete, Korodi are calitate de marto. El a fost audiat, urmând să fie citat şi la instanţă.

Citeşte mai mult aici

Update: Attila Korodi a declarat, pentru Mediafax că ştia că a fost interceptat în dosarul retrocedării ilegale de păduri şi că a dat o declaraţie în noiembrie anul trecut, la DNA Braşov, reafirmând că nu a fost contactat de nimeni pentru vreo intervenţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.