Stenogramele cinismului: cum îşi împărţea pacienţii şefa centrului de transfuzii Slobozia

Şefa centrului de transfuzii din Slobozia, medicul Cristiana Stoian, dădea șansa la viață cui voia ea. Medicul se află în prezent în arest.

Există discuţii înregistrate potrivit cărora aceasta a refuzat să trimită sânge unei copile, întrebând din ce etnie este.

Procurorii din Slobozia au documentat 21 de situații în care directoarea ar fi refuzat să dea sânge pacienților, transmite digi24.ro. Rudele pacienților veneau la centrul de transfuzii pentru a cere sânge, dar ar fi fost refuzate. Directoarea centrului întreba inclusiv care este etnia pacienților pentru a decide dacă dă sau nu sânge, spun procurorii.

Directoarea dorea ca aparținătorii să meargă direct la centru și să plătească între 50 și 100 de lei pentru un flacon de sânge, potrivit procurorilor.

Aceștia mai spun că, în cazul unei femei de 78 de ani, refuzul directoarei de a-i da două flacoane cu sânge a dus la decesul acesteia. De asemenea, un medic ar fi sunat de zeci de ori la centrul de transfuzii spunând că are un caz grav, al unui pacient cu anemie găsit după patru zile în casă și că are nevoie de sânge pentru acesta, dar directoarea l-ar fi refuzat de fiecare dată.

Discuție 30 octombrie 2013, între şefa Centrului de Transfuzii Slobozia și o asistentă din cadrul centrului

T.C. (n.red. asistenta): Avem nevoie de o punga de sânge pentru o fetiţă de 13 ani care a suferit o intervenţie chirurgicală. Au deschis-o şi are burta plină de sânge.
Cristiana Stoian: Eh, na. Şi? Nu, pentru că nu s-a stabilit nivelul hemoglobinei. Vorbeşte cu rudele fetiţei. Sunt de culoare?
T.C.: Da, sunt de etnie romă.
C.S.: Ah, sunt de culoare.. şi de culoare. (…) Nu-i trebuie sânge, lasă-l acolo… când i-o scadea sub 7 (n.red. nivelul hemoglobinei), atunci.

….

Asistentă: Baba aia e intubată… e vai mama ei. Că moare baba aia, au intubat-o. E ventilată mecanic.

Cristiana-Maria Stoian: Lasă… să vină aparţinătorii, că aşa a vrut şi ieri pentru unu şi… n-au venit.

Asistentă: Plângea femeia, deci plângea femeia şi s-a căutat în geantă şi d-abia a găsit un milion. Şi m-am dus la ea şi i-am zis: haideţi doamnă, în seara asta rezolvaţi aşa… da… când am vazut-o că plânge.

….

Medic: Am un caz deosebit cu anemie, una care au gasit-o şi care a stat patru zile în casă, nimeni nu ştia de ea.

Stoian Cristiana: Nu am de unde, domnu doctor! Nu sunt donatori! Să donez eu pentru ea?

Medic: Io în trei ani de zile n-am apelat niciodată, doamna doctor! Am si eu un…

Sursa: Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.