×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:11
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Stephen King, maestrul din spatele ficțiunii horror

Pe marile ecrane va apărea în curând pelicula „The Dark Tower/Turnul Întunecat“, bazată pe cartea cu același nume, scrisă de celebrul autor Stephen King.

Filmul deschide poarta către noi aventuri Science Fiction, în care o luptă nesfârșită între bine și rău este în prim-plan și se concretizează într-un decor deșertic. Firul acțiunii este țesut în jurul elementului principal - Turnul Întunecat -, ce are rolul de a menține Universul laolaltă. Stephen King, geniul din spatele acestei povești senzaționale, a scris zeci de bestselleruri, transformate ulterior în filme și emisiuni TV. Acesta a mai creat unele dintre cele mai cunoscute și terifiante personaje din sfera cinematografică.

Autorul american s-a născut în Portland Maine, în 1947, tatăl său fiind comerciant naval. Mama sa i-a crescut pe el și pe fratele său singură, după ce, într-o zi, tatăl său a plecat să-și cumpere un pachet de țigări și nu s-a mai întors.

Când avea 11 ani, l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, într-o colecție lăsată în urmă la mansardă de tatăl înstrăinat. În cartea sa, „Danse Macabre“, din 1981, el descrie incidentul ca fiind unul definitoriu pentru viața sa. De atunci, și-a dorit cu ardoare să scrie povești înfiorătoare care să fie descoperite în poduri prăfuite de către alte generații de copii curioși. Primul roman l-a publicat în 1974, iar de atunci au mai urmat încă 71, unele scrise sub pseudonimul de Richard Bachman.

Încasările totale din toate aceste publicații se ridică la suma de 400 milioane de dolari.

Stephen King a povestit într-un interviu din 2014 pentru revista Rolling Stone că primul film de groază pe care l-a văzut a fost Bambi: „În momentul în care acea căprioară a rămas captivă în pădurea cuprinsă de flăcări, m-am simțit speriat, dar și încântat în același timp. E greu de descris sentimentul“. Tot în cadrul acestui interviu, King spunea că elementul esențial, necesar oricărui autor bun, este cititul. El scrie și editează timp de câteva ore, șapte zile din șapte, și citește în mod constant pentru a publica romane într-un timp foarte scurt.

De-a lungul carierei, Stephen a primit numeroase critici din partea agenților de publicitate care aveau prejudecăți despre genurile horror, SF și fantezist. Filmele și emisiunile de acest gen par să pălească în ochii privitorilor, însă romanele sunt nemuritoare.

Autorul Stephen King a primit în 2014 Medalia pentru Arte din partea lui Barack Obama, pe atunci președinte al Americii.

Cărțile celebre ce stau la baza genului horror

  • IT. Lansată în 1986, cartea spune povestea unui grup de copii care descoperă că răul ascuns în orașul lor are o mascotă - o creatură mitologică rea, care ia forma unui clovn zdrențuit pe nume Pennywise. Precum alte cărți scrise de King, IT are acțiunea plasată în orașul fictiv Derry, Maine. Povestea este de-a dreptul de speriat, iar filmul cu adevărat înfiorător. Ecranizarea romanului IT l-a avut ca actor principal pe Tim Curry, în rolul clovnului Pennywise, și a fost lansat în 1990.
  • The Shining/Strălucirea. Romanul a fost lansat în 1977, dar iubitorii acestui gen încă discută pe acest subiect, fiind considerat un clasic veritabil. Prestația actorului principal din filmul apărut în 1980 a fost considerată o adevărată comoară în ochii altor producători de filme, iar astfel a apărut și „Camera 237“, peliculă pe care, bineînțeles, Stephen King a urât-o cu desăvârșire.
  • The Dark Tower/Turnul Întunecat. Seria este considerată de mulți ca fiind cea mai glorioasă. Acțiunea se centrează pe imaginea postapocaliptică a personajului principal, numit Roland Deschain, care face o călătorie magică în căutarea Turnului Întunecat.
  • Carrie. În timp ce scria acest roman, Stephen King a aruncat primele pagini în coșul de gunoi, gata să renunțe la ideea unei adolescente cu puteri telekinetice, până când soția a scos notițele din gunoi și a insistat să-l continue. Producătorul Brian de Palma a transformat romanul într-o dramă adolescentină și, într-un final, pelicula a avut mare succes.
Alina ChiriţăPublicat Duminică, 06 august 2017
733
 | 2
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
ne lasi???satanism si illuminatti pe fata, v-o spun eui necrestinul dar cu o minima documentare pe un spectru informational mai larg..Pe vremea socialismului cand vedeam filme horror pe VHS nu stiamde ce la sfarsit mereu ramane o samanta de rau demonic...acum stiu..stiu cine a infintat hollywood-ul si poata gasi oricine pe tu-tube...cat o mai fi...cautati gen 'adevarata mafie, nu cea ruseasca"./...de stephan king am vazut " Seven" si mi-a ajuns..toate au crima tortura fizica si psohica , sange, posesie demonica...si prin aceste productiise ataca Echilibrul si Armonia Universului...eu ii zic Univers, sau ,ca Ceausescu din banc, Natura...poate nu lasati comentariul,,,dupa apologia si reclama facuta Raului in articol...adia publicati articole crestine ci iconae facatoare de minuni dar faceti si reclama lui Stephan King...Dumnezeu (sic!) sa va mai inteleaga!
Publicat acum 23 ore şi 21 minute
+Răspunde
marius
0
Alinuta draga mea imi poti tu explica cum blondul cu ochi albastri din carte , ma refer la Roland Deschain de Gilead , s-a transformat in cioroipanu' borat de Idris Elba in film?! A naibii co-rect-itudine politica acum ne maculeaza si marile romane ....
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
un mizantrop
0
Nimic despre urmatorul volum al seriei Turnul intunecat?! L-a scris, dar n-a fost, inca, tradus in romaneste? Vrea sa pastreze treaz interesul cititorului s i neavand alte idei ,mai amana sa-l scrie? S-a plictisit, sau a pierdut sirul actiunii si asteapta filmul ca sa-si aminteasca?!
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
anado tauriga
-1
am mai citit Christine şi Misery, pe lângă cele amintite în articol, dar n-am citit Turnul Întunecat. Am să-l caut. Mulţumesc pentru informaţie, îmi plac mult King şi Koontz...
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 58 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017