Steriu: Băsescu, prima propunere de premier

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, este prima propunere a partidului pentru postul de premier după alegerile din toamnă, a declarat miercuri noul preşedintele executiv al partidului Valeriu Steriu, după ce anterior spusese că nu exclude susținerea lui Dacian Cioloș.

„A spus (Traian Băsescu – n.r.) că ar fi cel mai bun premier şi într-adevăr este în clipa de faţă prima propunere a PMP, este normal să fie aşa. Vom avea cu siguranţă întâi de scris un program de guvernare şi acest lucru ni l-am propus imediat ce terminăm paşii aceştia de aşezare, va urma un program de guvernare. (PMP – n.r.) va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de miniştri”, a declarat Valeriu Steriu.

Potrivit fostului lider UNPR, Băsescu are toate competenţele necesare pentru a fi premier, dar prioritatea partidului este să obţină un scor bun la alegeri pentru a intra în Parlament.

Afirmațiile lui Valeriu Steriu au venit după ce Traian Băsescu a declarat miercuri că el este „cel mai bun profil de premier”.

Astfel, chestionat dacă este de acord cu „profilul de premier al lui Dacian Cioloș”, despre care a vorbit fostul lider UNPR, Băsescu a afirmat: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.

Valeriu Steriu spusese, miercuri, răspunzând unei întrebări, că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va forma după parlamentare, dacă „ideile converg”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.