„Steve Coleman şi The Five Elements”, a doua trupă anunţată la Mozaic Jazz Festival

Unul dintre artiştii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, va susţine un concert la Sibiu, în data de 15 noiembrie, a doua zi de Mozaic Jazz Festival. Saxofonistul american va aduce la Sibiu formula de trupă cu care şi-a început colaborarea acum aproape un deceniu şi cu care a înregistrat mari succese la cele mai importante festivaluri de jazz din lume. “Steve Coleman and the Five Elements” este a doua trupă confirmată la Mozaic Jazz Festival, un eveniment programat să se desfăşoare între 14 şi 16 noiembrie la Sibiu.

Steve Coleman este unul dintre cei mai apreciaţi saxofonişti americani, profesor de jazz, compozitor şi documentarist. Influenţat de idolul său, Charlie Parker, îşi începe cariera la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor, a colaborat cu nume mari din lumea jazz-ului: Sam Rivers, Doug Hammond, Abbey Lincoln, Chico Freeman şi mulţi alţii ajungând în anul 1985 să înregistreze primul său album ca solist principal. A fost momentul în care s-a lansat oficial pe scena jazzului mondial.

Convins de importanţa pe care o are muzica în stabilirea legăturilor între oameni, mai ales în culturile non-vestice, Steve Coleman nu se mulţumeşte doar cu viaţa de artist, de aceea, în anul 2000, îşi întrerupe activitatea şi începe să călătorească frecvent în India, Indonezia, Cuba şi Brazilia pentru a documenta influenţele acestor culturi asupra muzicii afro-americane. Rezultatele cercetărilor sale din acea perioadă se regăsesc şi astăzi în muzica lui.

Cu un line-up de doar şase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe şi artişti organizatorii îşi vor îndrepta atenţia atât asupra artiştilor internaţionali consacraţi, cât şi pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentişti virtuozi şi artişti români.

O altă trupă anunţată în cadrul festivalului este Trilok Gurtu Band. Trilok Gurtu este unul dintre cei mai mari percuţionişti de jazz şi world music ai tuturor timpurilor. În cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artişti precum: John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry şi mulţi alţii. La Sibiu va veni însoţit de bandul său.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agenţie din Sibiu cu o bogată experienţă pe piaţa evenimentelor culturale. Fondată în anul 2011, compania oferă consultanţă de specialitate în planificarea şi implementarea evenimentelor, producţiei tehnice, logistice şi de infrastructuri pentru evenimente publice şi private.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.