Stimată UE, s-a ales praful de MCV-ul dumneavoastră. A ajuns în pîrnaie!

Cel mai mare rău pe care l-a făcut cineva vieţii normale din România a venit din partea Uniunii Europene, mai exact, din partea celor care au susţinut aşa-zisa justiţie independentă din România, care s-au făcut că nu aud şi nu văd semnalele venite din ţară, care atrăgeau atenţia că tocmai aceasta protejează Mafia de stat!

Prima vinovată este Monica Macovei, ale cărei frustrări au devenit, odată cu trecerea anilor, o povară greu de aruncat de pe umeri. Numită ministru al Justiţiei, Macovei a schimbat legea şi a decis, împreună cu Traian Băsescu, ca ei doi să numească procurorul general şi şefii de la DNA şi DIICOT, nu CSM-ul, aşa cum prevedea legea pînă atunci. Aşa au ajuns în fruntea acestor instituţii un procuror care arestase un nevinovat, motiv pentru care România a fost sancţionată la CEDO, o baschetbalistă care a studiat dreptul prin cantonamente şi această Alina Bica, arestată acum pentru un prejudiciu pe care nici măcar nu ştiu să-l scriu. Şi, mai presus de toţi, Monica Macovei a instituit „draga de ANI”, cum o flata Băsescu, al cărei şef este acum în cătuşe pentru un prejudiciu mai mare decît al Alinei Bica.

Ani de zile, în mandatul dublu al lui Traian Băsescu, toţi aceştia au primit, de la ambasadele străine, de la unii şefi de stat din lume, lauri pentru activitatea lor, în timp ce ei puseseră la picioare preşedintelui aşa-numita Justiţie independentă, menită să-i controleze pe adversarii politici ai acestuia. În acest timp, Mafia din preajma lui Băsescu da tunuri peste tunuri, de multe sute de milioane de euro, adunate în bidoanele numite Cocoş, Udrea, Vâlcov, Bica, Horia Georgescu şi mulţi, mulţi alţii!

Presa a scris la vremea aceea despre tunurile date de toţi aceştia, însă mereu veneau avertismente de la UE că este atacată independenţa justiţiei, că statul de drept este în pericol! Nici măcar cele 7,4 milioane de oameni care, scîrbiţi de ceea ce vedeau că fac ăştia, au vrut să-l trimită acasă pe Băsescu nu i-au impresionat pe mai-marii de la UE şi au legitimat prostia lansată de Monica Macovei că poporul a vrut să dea „lovitură de stat” prin Referendum! Degeaba strigau oamenii că, în timp ce salariile lor erau tăiate, mafia lui Traian Băsescu se îmbogăţea şi mai mult… Degeaba urla presa despre abuzurile procurorilor care-i puneau pe bătrîni să jure cu Biblia aşezată pe capota maşinilor… Nimic nu i-a clintit pe cei din UE! În toate MCV-urile, raportorii scriau că singurele instituţii care funcţionază bine în România sînt ale procurorilor şi ANI, adică tocmai cele care azi apar ca fiind cele mai corupte!

Dar peste toate aceste răsturnări de situaţie se află chiar Traian Băsescu, care, la doar cîteva luni de cînd a plecat de la Cotroceni, s-a trezit cu o „scrisoare” în care era anunţat că este „suspect” într-un dosar penal! Au, Doamne!, chiar şi el, justiţiarul absolut, încoronat de UE ca fiind artizanul independenţei Justiţiei? Şi, ce să vezi? El, cel care i-a pus la zid pe cei care au încercat să se apere de abuzurile procurorilor, strigă acum, în gura mare că procurorul general încalcă legea!

Practic, tot ce a ridicat în slăvi draga de UE în MCV-urile din ultimii ani este acum la puşcărie sau se îndreaptă vertiginos spre porţile ei! Nenorocirea este că această acţiune fără precedent, cu arestări spectaculoase în fiecare zi, cu foşti şi actuali miniştri scoşi în cătuşe din sediul DNA, nu ne dă nici pe departe sentimentul că, în sfîrşit, se face dreptate. Şi asta pentru că lumea se întreabă de ce nu au fost arestaţi toţi aceştia acum cîţiva ani, cînd furau sub înalta acoperire şi protecţie a camarilei lui Traian Băsescu, cînd le creşteau conturile şi palatele mai ceva ca Făt-Frumos din poveste! Înţeleg, e bine că sînt trimişi la bulău nişte bandiţi, acuzaţi de fraudarea bugetului cu sute de milioane, dar nu cumva tocmai procurorii care vor acum laude au ţinut prin sertarele DNA dosarele acestora? Şi atunci, de ce să fie ridicaţi în slăvi, în loc să fie pedepsiţi, la rîndul lor?

Asta e, stimată UE, ce se întîmplă în ţara asta a noastră, de aici, de la gurile Dunării: o golănie în formă continuată, care ar trebui să vă dea de gîndit.

P.S. Doamnă Kovesi, aş vrea să ştiu şi eu ceva: ce striga Bercea Mondial din dubă, că v-a dat dumneavoastră vreo două milioane de euro, s-o considerăm denunţ sau doar o declaraţie calomnioasă?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.